stat
Impreza odwołana

Druga edycja kolacji Food for Change X Relais & Châteaux

Czy wiecie, że jednym z głównym filarów kuchni Białego Królika jest nurt slow food?
To również jeden z powodów, dla których należymy do wyjątkowej grupy Relais & Chateaux to zrzeszenie dba o to co pojawia się na talerzach w restauracjach, jak wygląda proces przygotowywania dań.

cze 29

sobota, g. 14:00

bilety 250 zł
ulgowy 255 zł

w każdą sobotę (do 31.08), g. 17:00

Sopot,
bilety 120 zł
ulgowy 70 zł
Dlatego też, raz do roku, w każdej restauracji grupy Relais & Chateaux odbywają się kolacje pod wspólną nazwą Food For Change! Chcemy, wspólnie z Chefami Kuchni pokazać jak ważne jest dbanie o to co mamy na talerzu, w jaki sposób przygotowujemy dnia, jak szanować produkty, z których na co dzień korzystamy.

Chcemy pokazać, że nawet dobrze znane Wam produkty, wcale nie te z najwyższych półek, po odpowiednim zaopiekowaniu się, stworzą na Waszych stołach ucztę godną gwiazdek Michelin.
20 października, w restauracji Biały Królik, odbędzie się kolejna edycja kolacji Food For Change, przygotowanej przez Marcina Popielarza (Chef Patron restauracji Biały Królik) oraz Dawida Bieleckiego (Chefa Kuchni restauracji Biały Królik).

Menu kolacji w cenie 350 PLN/os

Amous-bouche: ser bursztyn z Żurawiną
Starter: Jajko Fabergé z truflą
Zupa: Zupa szczawiowa z mazurskim szczupakiem
Danie Główne: Gołąb w zagajniku z porzeczkami i czarnym bzem
Degustacja 3 polskich serów*
Deser: Rabarbar - rozmaryn

*Dodatkiem, będzie mała degustacja, wyjątkowych, polskich serów, które na co dzień występują w karcie Restauracji Biały Królik.
Rezerwacji można dokonać telefonicznie lub mailowo:
restauracja@bialy-krolik.pl
58 351 03 30