Jak urozmaicić i wzbogacić naszą współczesną dietę, tak by nasze jedzenie było zdrowsze? Z pomocą przychodzą nam dzikie rośliny jadalne. ️️️Zapraszamy na warsztaty kulinarne!
Pod naszymi balkonami, na trawnikach i wszystkich innych skrawkach zieleni kwitnie bujne życie. W biegu często nie zwracamy naszej uwagi na to bogactwo, które jest tuż pod naszymi nogami. Na tych warsztatach dowiesz się przede wszystkim dlaczego warto jeść dzikie rośliny. Pokażę kilka wszędobylskich dzikusów zebranych z łąki pod lasem, z których wspólnie przygotujemy: turbo odżywcze wariacje sałatkowe z chwastów i kwiatów jadalnych z olejem ziołowym i warzywami,słonecznikowy, wegański "twarożek" z ziołami i dodatkami, idealny na kanapki, pół dzikie pesto jako pyszny, zdrowy dodatek do dań z makaronem czy kaszą dodatkowo nastawicie wybrany przez siebie macerat olejowy.
Wszystkie te przepisy (i kilka nowych) znajdziesz w specjalnie przygotowanym przeze mnie e-booku. Na warsztatach będzie można spróbować dzikiej lemoniady, zestaw do jej przygotowania dostaniesz ode mnie do zabrania i dalszego eksperymentowania w domu. Lato w pełni to idealny czas na wprowadzenie nieco dzikości do swojej kuchni, zapraszam!
W cenie:
- przygotowanie 4 dań do zabrania
- e-book i konsultacje mailowe z prowadzącą
- zestaw do stworzenia domowej dzikiej lemoniady
- nastawiony macerat olejowy
O mnie:
Kasia Banaś - jestem pasjonatką życia w zgodzie z naturą, zakręconą na punkcie gotowania i roślinnego jedzenia. Wolny czas przeznaczam na tworzenie projektów propagujących zdrową, naturalną kuchnię. Z wielkim zapałem i radością zgłębiam wiedzę o świecie roślin. Uwielbiam podróże i poznawanie nowych smaków i zwyczajów jedzeniowych. ️ Mam doświadczenie w pracy z roślinami na wielu etapach - na polu, w kuchni, na ziołowych warsztatach czy w kooperatywie spożywczej.