EXPERYMENT w kuchni czyli rodzinne warsztaty z KUCHNI MOLEKULARNEJZ przyjemnością informujemy, że w związku z ogromnym zainteresowaniem warsztatami, uruchamiamy dodatkową grupę: w niedzielę, 29 marca o godzinie 12:00.28-29 marca godz. 15:00 (czas trwania warsztatów - 1h)Kuchnia molekularna to nic innego, jak połączenie kuchni z nauką. W ostatni weekend marca
zamienimy nasze laboratorium na nowoczesną i kuszącą zapachem kuchnię. Wspólnie z uczestnikami przygotujemy cztery zaskakujące formą i smakiem potrawy, które będzie można odtworzyć w domu.
Kuchnia molekularna to nowy trend w gastronomii na całym świecie. Jej cechą charakterystyczną jest spektakularna forma prezentowanych dań, która wydaje się niemożliwa do osiągnięcia przez amatorów - ale my udowodnimy, że tak nie jest! Wykorzystując wiedzę naukową z podstaw chemii i fizyki można przekształcić doskonale znane nam składniki (np. czekoladę) w wytwornie wyglądający kawior. Pod czujnym okiem profesjonalisty przedstawimy nowe pomysły i aranżacje znanych potraw.
Nasze molekularne menu na warsztatach to: 1. Owocowe misie dla dzieci - czyli żelki z agarem
2. Słodkie kuleczki - czyli kawior molekularny z czekolady
3. Kolorowy makaron - coś słodkiego dla każdego
4. W zdrowym ciele zdrowy duch - pianka molekularna z melona mrożona ciekłym azotem.
Do udziału w warsztatach
zapraszamy Młodych Odkrywców w wieku od 9 lat wraz z opiekunami. Ilość miejsc ograniczona.
Sprzedaż biletów rozpoczynamy 18 marca na stronie: bilety.experyment.gdynia.plCena udziału w warsztatach to 12 zł od osoby*
*dla osób biorących udział w warsztatach możliwość zakupu biletu na wystawę w promocyjnej cenie biletu ulgowego (12 zł)!