EXPERYMENT W KUCHNI MOLEKULARNEJ
WARSZTATY RODZINNE
14 maja o godz. 12:00 i 15:00 oraz 15 maja o godz. 15:00
Szef kuchni molekularnej zaprasza do swojego królestwa, by podczas warsztatów stworzyć niepowtarzalne, efektowne i niecodzienne potrawy. Wraz z młodymi adeptami sztuki kulinarnej oraz ich opiekunami przemienimy experymentalne laboratorium w kuszącą smakiem i zapachem kuchnię.
Program kulinarny, w którym udział mogą wziąć młodzi kucharze w wieku od 7 lat będzie miał dwie odsłony w ciągu dnia. Wykorzystacie naukową wiedzę z podstaw chemii i fizyki do obróbki podstawowych produktów spożywczych, by stworzyć smakowite arcydzieła.
W menu cztery spektakularne dania:
>>> Herbaciane spaghetti
>>> Owocowy kawior
>>> Pianka molekularna
>>> Lody bez zamrażarki
Fuzja nauki z gotowaniem? To nic innego jak kuchnia molekularna - czyli codzienne gotowanie z wykorzystaniem naukowych trików - mądra zabawa, a w efekcie coś nietuzinkowego w Waszym menu.
Ilość miejsc ograniczona.
Sprzedaż biletów rozpoczynamy 4 maja na stronie: bilety.experyment.gdynia.pl
Cena udziału w warsztatach to 12 zł od osoby*
*dla osób biorących udział w warsztatach bilety na wystawę w promocyjnej cenie biletu ulgowego (12 zł)! Bilety na wystawę w cenie promocyjnej do zakupu w KASIE w dniu wydarzenia.