Tradycyjne i klasyczne dania, które dzięki zastosowaniu smacznych i różnorodnych farszów zadowolą nawet tych najbardziej wymagających, czyli nasze dzieci.
Doskonałe na różne okazje, a także by zużyć resztki pozostałe w lodówce. Na tych warsztatach odkryjecie najciekawsze i nie pospolite połączenia.
Co przygotujemy?- Pomodori ripieni di riso e tonno - Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem
- Cipolla rossa farcita di ricotta - Czerwona cebula faszerowana ricottą i rodzynkami
- Zucchine ripiene su letto di patate - Faszerowane cukinie na kołderce z ziemniaczków
- Peperoni ripieni di couscous - Papryka faszerowana kuskusem
- Melanzane ripiene di carne - Bakłażany faszerowane mięsem
Kto prowadzi?Claudia Filippi-Chodorowska
Z ziemi włoskiej do Polski w Jej wykonaniu nabiera podwójnego znaczenia. Konsul Honorowy Republiki Włoskiej w drugim pokoleniu. W prosty sposób zdradza największe kulinarne tajemnice Italii. Przez ponad 10 lat właścicielka restauracji Rozmaryn w Sopocie Oddana całkowicie pasji gotowania. Jest członkiem zrzeszenia włoskich restauratorów na świecie "Ciao Italia" w Rzymie.