stat
Impreza już się odbyła

Faszerowane warzywa

Tradycyjne i klasyczne dania, które dzięki zastosowaniu smacznych i różnorodnych farszów zadowolą nawet tych najbardziej wymagających, czyli nasze dzieci.

wrz 20-21

piątek - sobota, g. 10:00 - 10:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
lis 14-15

czwartek - piątek, g. 12:00 - 18:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
Doskonałe na różne okazje, a także by zużyć resztki pozostałe w lodówce. Na tych warsztatach odkryjecie najciekawsze i nie pospolite połączenia.

Co przygotujemy?
- Pomodori ripieni di riso e tonno - Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem
- Cipolla rossa farcita di ricotta - Czerwona cebula faszerowana ricottą i rodzynkami
- Zucchine ripiene su letto di patate - Faszerowane cukinie na kołderce z ziemniaczków
- Peperoni ripieni di couscous - Papryka faszerowana kuskusem
- Melanzane ripiene di carne - Bakłażany faszerowane mięsem

Kto prowadzi?
Claudia Filippi-Chodorowska
Z ziemi włoskiej do Polski w Jej wykonaniu nabiera podwójnego znaczenia. Konsul Honorowy Republiki Włoskiej w drugim pokoleniu. W prosty sposób zdradza największe kulinarne tajemnice Italii. Przez ponad 10 lat właścicielka restauracji Rozmaryn w Sopocie Oddana całkowicie pasji gotowania. Jest członkiem zrzeszenia włoskich restauratorów na świecie "Ciao Italia" w Rzymie.