stat
Impreza już się odbyła

Kiszonki i produkty fermentacji są bardzo popularne w polskiej kuchni, nie tylko w postaci przetworów na zimę.

gru 13-14

sobota - niedziela, g. 10:00 - 17:00

Gdynia,
Wstęp wolny
sty 5

poniedziałek, g. 17:00

Gdańsk,
bilety 139,00 zł
Omówimy zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia. Poznacie wpływ fermentacji na zdrowie oraz nowoczesne trendy fermentacji.

Podczas warsztatów poznacie techniki fermentacji i przygotujecie dość zaskakujące domowe przetwory i kiszonki.
- polskie "Kimchi"
- kimchi z liśćmi kalafiora
- pikantny kiszony kalafior
- musztardę z kiszonymi warzywami
- głąby kiszone w miodzie
- kiszone marchewki z jesiennymi ziołami
- paloną dynię kiszoną w miodzie i korzeniach
- dynię w maślance
- kiszone grzyby
- ciemny ocet ze śliwek
- gruszki w miodzie z prażonym sianem

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    270 zł