W programie bogaty bufet tematyczny z włoskim winem, gotowaniem na żywo oraz koncertem włoskich przebojów.
Menu:
Przystawki:Łosoś marynowany w cytrynie i zielonym pieprzu
Carpaccio z polędwicy z prażonym czosnkiem
Kalmary faszerowane szpinakiem
Szaszłyki z mini mozzarelli i pomidorków koktajlowych
Bruschetta z pomidorami
Mini pizza
Sałaty:Sałata z grillowanym tuńczykiem, suszonymi pomidorami, oliwkami i parmezanem
Rukola z serem Gorgonzola i sosem balsamico
Grillowane warzywa z oliwą extra virgin
Zupy:Klasyczna Minestrone z kluseczkami i szynką długo dojrzewającą
Dania główne:
Karmazyn na tagliatelle
Involtini - włoskie zraziki
Lasagne
Penne z borowikami
Live cooking:Risotto milanese
Dla dzieci:Stacja z pastą - z pomocą kucharza dzieci stworzą własną kompozycję makaronu z dodatkami
Desery:Tiramisu
Tort czekoladowo - malinowy
Panna Cotta
Napoje:Kawa, herbata, woda mineralna, soki
Wino:Wino domu białe i czerwone