stat
Impreza już się odbyła

W dniach 25-27 kwietnia w klimatycznych przestrzeniach Port Fromage odbędzie się premierowa edycja - Festiwal Fondue. To wspaniała okazja, aby delektować się tym pysznym daniem w towarzystwie innych miłośników jedzenia. Będziemy celebrować tę potrawę nadając jej unikalny charakter dzięki połączeniu serów takich jak gruyere, ementaler czy comté z naturalnymi składnikami i dodatkami oraz winem. Miłośnicy wyśmienitych serów i unikatowych win będą mieli niepowtarzalną okazję, aby cieszyć się wyjątkowym festiwalem, który na długo zapisze się w pamięci uczestników.

maj 31

sobota, g. 17:00

bilety 230 zł
cze 6

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 320 zł
Czym jest fondue i dlaczego warto go spróbować?

Głównym składnikiem klasycznego szwajcarskiego fondue jest ser, który utrzymuje się w płynnym stanie dzięki trzymaniu go w specjalnym naczyniu (caquelon) ustawionym nad palnikiem. Sos najczęściej robi się ze specjalnych gatunków sera oraz białego wina. Sekretem fondue jest jego gładka, jednolita, lejąca się konsystencja to coś więcej niż jedzenie - to food sharing w najlepszym wydaniu.

Poznaj nasze menu festiwalowe !

Każda z propozycji w festiwalowym menu to starannie skomponowana przez naszego Szefa kuchni Mateusza Janusza. Oto, co dla Was przygotował:

1. Fondue Klasyczne
2. Fondue ze świeżą trufla i portobello w tempurze
3. Fondue podane z tatakami wołowymi

-> Każde fondue podajemy z klasycznymi dodatkami:
Chrupiąca pinsa, selekcja sałat.

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.