FESTIWAL GOLONKI - 28 i 29 marca 2015 roku, od 13.00 do ostatniego Gościa. Polacy od wieków kochają golonkę. W staropolskiej kuchni mięso pozyskiwane ze środkowej części przedniej kończyny świni, uchodziło za przysmak i często królowało na stołach szlachciców.
Golonki w pałacowym wydaniu, już w najbliższy weekend w Restauracji Pałacu w Leźnie.
GOLONKI WIEPRZOWE:Golonka po Bawarsku
z kością, gotowana i pieczona w piwie z warzywami...
Golonka Tradycyjna
z kością, gotowana
Golonka Szefa Kuchni
bez kości, faszerowana śliwką
Golonka po Węgiersku
bez kości, faszerowana pieczarkami w kapuście
Golonka po Kaszubsku
bez kości, faszerowana: kapustą, kaszą gryczaną, cebulą i papryką
GOLONKI INDYCZE:Golonka Tradycyjna
z kością, gotowana
Golonka Marynarza
bez kości, faszerowana kapustą i kaszą gryczaną z dodatkiem boczku
Zapraszamy serdecznie.
Restauracja Pałacu w Leźnie znajduje się na granicy Gdańska, na drodze w stronę Żukowa (Gdańsk - Leźno).
Rezerwacja stolików: 58 523 20 90