stat
Impreza już się odbyła
lip 10-13

czwartek - niedziela

Gdańsk
Wstęp wolny
FESTIWAL GOLONKI - 28 i 29 marca 2015 roku, od 13.00 do ostatniego Gościa.

Polacy od wieków kochają golonkę. W staropolskiej kuchni mięso pozyskiwane ze środkowej części przedniej kończyny świni, uchodziło za przysmak i często królowało na stołach szlachciców.

Golonki w pałacowym wydaniu, już w najbliższy weekend w Restauracji Pałacu w Leźnie.

GOLONKI WIEPRZOWE:
Golonka po Bawarsku
z kością, gotowana i pieczona w piwie z warzywami...
Golonka Tradycyjna
z kością, gotowana
Golonka Szefa Kuchni
bez kości, faszerowana śliwką
Golonka po Węgiersku
bez kości, faszerowana pieczarkami w kapuście
Golonka po Kaszubsku
bez kości, faszerowana: kapustą, kaszą gryczaną, cebulą i papryką

GOLONKI INDYCZE:
Golonka Tradycyjna
z kością, gotowana
Golonka Marynarza
bez kości, faszerowana kapustą i kaszą gryczaną z dodatkiem boczku

Zapraszamy serdecznie.
Restauracja Pałacu w Leźnie znajduje się na granicy Gdańska, na drodze w stronę Żukowa (Gdańsk - Leźno).

Rezerwacja stolików: 58 523 20 90