Kapituła Kulinarna Gdańskie Smakami ma zaszczyt poinformować, że w dniach 7-19 sierpnia 2012 r. odbędzie się VI edycja Festiwalu Kulinarnego Gdańskie Smaki.
Tegoroczny festiwal odbywać się będzie w Hotelu Admirał w Gdańsku . szef kuchni restauracji Hotelu Admirał Marcin Mering przygotował potrawy oparte na starogdańskich recepturach z 1858 roku.
Wśród tegorocznych propozycji kulinarnych nie zabraknie laureata ubiegłorocznego konkursu tytuł "najsmaczniejszej Potrawy Festiwalu" - zupy rakowej oraz klopsików z wołowiny w sosie kaparowym kluskami pszennymi, piersi z kurczaka w sosie agrestowym z kluskami gdańskimi oraz lodów gdańskich Calypso.
Goście festiwalu będą mogli skosztować poszczególne potrawy przy zachowaniu cen festiwalowych. Te osoby które trafnie wytypują najsmaczniejszą potrawę - wezmą udział w losowaniu nagród rzeczowych ufundowanych przez firmę Fiskars i Gdańskie Młyny.