Buongiorno! Pora na wycieczkę kulinarną do słonecznej Italii! W dniach 15-18 grudnia STACJA FOOD HALL, wraz ze wszystkimi konceptami gastro i barem, zabierze Was do Włoch, gdzie podczas czterodniowego festiwalu kulinarnego będziemy serwować Wam dania i koktajle inspirowane Toskanią, Sycylią czy też Lombaridią.
Na co dzień wyborną kuchnią włoską możecie delektować się u gospodarzy naszego festiwalu, zajadając sycylijską pizzę w Mące i Kawie oraz różnego rodzaju domowe makarony w Trappoli. Jednak podczas nadchodzącego wydarzenia każdy z nas przyrządzi dla Was specjalne włoskie danie spoza karty!
Zainspirowani? Gotowi? Ciekawi?
Zatem bądźcie!
Zacnymi ambasadorami FESTIWALU WŁOSKIEGO są Trójmiejscy Wyjadacze, którzy od ponad czterech lat skupiają wokół siebie społeczność miłośników jedzenia. Ich absolutnym ulubieńcem jest kuchnia neapolitańska ze swoją królową pizzy - Margheritą i pysznymi makaronami. Z włoskich przysmaków nie odmówią sobie też owoców morza, tiramisu i cannoli. Więc z pewnością prosto z włoskiego serca polecą Wam najciekawszej festiwalowe dania.
Dołączcie do wydarzenia i bądźcie na bieżąco!