Zapraszamy na kolejną kameralną degustację FESTUS & K5 - Akademia Kulinarna. Tym razem poznamy podstawowe czerwone odmiany winorośli: Syrah, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Grenache, Sangiovese .. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim.
Przedstawimy charakterystykę każdego wina, poczujemy jak bardzo różnią się od siebie. Odpowiemy na Wasze pytania oraz rozwiejemy wątpliwości związane z degustacją wina, jego przechowywaniem, historią..
Co będziemy degustować?→ Villa Le Prata Rosso di Montalcino Tirso Sangiovese 2014, Rosso di Montalcino, Włochy
→ Viu Manent Single Vineyard Syrah El Olivar Alto 2013, Colchagua Valley, Chile
→ Apaltagua Tutunjian Single Vineyard Cabernet Sauvignon 2015, Curico Valley, Chile
→ Pago de los Capellanes Crianza Tempranillo 2014, Ribera del Duero, Hiszpania
→ Scala dei Garnatxa 2015, Priorat, Hiszpania
Do win podamy doskonałe sery i wędliny, pieczywo oraz oliwę.
Do zobaczenia w sobotę, 26 sierpnia 2017 roku, o godzinie 17:00 w Akademii Kulinarnej K5!
Kaczewska 24, Gdynia.
Piotr Zastróżny
FESTUS.PL