stat
Impreza już się odbyła

Festus | ABC wina: czerwone odmiany winorośli, które warto znać

Zapraszamy na kolejną kameralną degustację FESTUS & K5 - Akademia Kulinarna. Tym razem poznamy podstawowe czerwone odmiany winorośli: Syrah, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Grenache, Sangiovese .. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim.

paź 6

niedziela, g. 19:00

Gdynia,
bilety 60 zł
Kup bilet
paź 26

sobota, g. 22:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
Przedstawimy charakterystykę każdego wina, poczujemy jak bardzo różnią się od siebie. Odpowiemy na Wasze pytania oraz rozwiejemy wątpliwości związane z degustacją wina, jego przechowywaniem, historią..

Co będziemy degustować?


→ Villa Le Prata Rosso di Montalcino Tirso Sangiovese 2014, Rosso di Montalcino, Włochy
→ Viu Manent Single Vineyard Syrah El Olivar Alto 2013, Colchagua Valley, Chile
→ Apaltagua Tutunjian Single Vineyard Cabernet Sauvignon 2015, Curico Valley, Chile
→ Pago de los Capellanes Crianza Tempranillo 2014, Ribera del Duero, Hiszpania
→ Scala dei Garnatxa 2015, Priorat, Hiszpania

Do win podamy doskonałe sery i wędliny, pieczywo oraz oliwę.

Do zobaczenia w sobotę, 26 sierpnia 2017 roku, o godzinie 17:00 w Akademii Kulinarnej K5!
Kaczewska 24, Gdynia.

Piotr Zastróżny
FESTUS.PL