Zapraszamy na kolejną kameralną degustację FESTUS & K5 - Akademia Kulinarna. Tym razem poznamy alkohole mocne, które powstają z wina.
Zajęcia poprowadzimy tak, żeby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim. Przedstawimy charakterystykę każdego destylatu, wspólnie poczujemy jak bardzo różnią się od siebie. Odpowiemy na Wasze pytania oraz rozwiejemy wątpliwości związane z degustacją alkoholi mocnych, ich przechowywaniem, historią.
Co będziemy degustować?
- Cognac Leyrat VSOP Reserve
- Armagnac Chateau de Bordeneuve VSOP
- Grappa Marolo di Moscato 2013
- Brandy Fernando de Castilla Solera Gran Reserva Single Cask Sherry Oloroso
+ kilka niespodzianek.
Do spirytualiów podamy Wam to co pasuje do nich idealnie: doskonałą czekoladę, orzechy, suszone owoce oraz pieczywo.
Zapraszamy!