W piątek 28 sierpnia zapraszamy na niezwykłą kolację degustacyjną Finostico! Specjalnie na to wydarzenie, dwóch niezwykle utalentowanych Szefów Kuchni wykreuje niespotykane menu!
Goście wieczoru skosztują dań:
Jacka Koprowskiego właściciela i Szefa Kuchni Restauracji FINO i ambasadora akcji RoślinnieJemy! To wybitny kucharz, wielbiciel nieoczekiwanych połączeń, różnorodności na talerzu i klasyki w nowym wydaniu.
Marcina Leszczyńskiego Szefa Kuchni Monastico. To utalentowany kucharz, który gotowanie traktuje jak sztukę. Wykorzystuje najnowsze techniki kulinarne, ale nie zapomina o tradycji.
To właśnie Ci dwaj wybitni Szefowie Kuchni zmiksują swoją pasję, doświadczenie, niezwykły smak i kreatywność, aby na Waszych talerzach zagościły wyjątkowe dania, stworzone na najwyższym poziomie! Całość dopełni deser przygotowany przez pasjonata sztuki cukiernictwa
Patryka Szczepańskiego.
Nie zabraknie też wyszukanych win! Wszystkie dania zostaną podane z odpowiednio dobranymi winami, tak aby podkreślić ich smak. Za sparowanie win i ich niezwykle elegancki serwis zadba sommelier Monastico
Mateusz Terlecki.
Wszystkich, którzy uwielbiają degustować nowe połączenia smaków zapraszamy serdecznie!
Oto specjalne menu Finostico:
Amuse bouche
Kalarepa/twaróg/chrzan/jabłko/nasturcja /Marcin Leszczyński
GostArt - Winnica Gostchorze
Petit four
Tatar wołowy/szprotka/pomidor/lubczyk/Jacek Koprowski
Terre di Pietra, Piccola Peste, Valpolicella, DOC
Arbuz/cebulowe assiette/drożdże/Jacek Koprowski
Fiorano, Marche Sangiovese, IGT
Intermezzo
Cielęcina/czerwona kapusta/mirabelka/topinambur/Marcin Leszczyński
Spatburgunder - Kuhling Gillot
Deser: malina/bez/wanilia/kwiat pomarańczy/Patryk Szczepański
Gewurztraminer DOC Alto Adige - Merran Burggrafler
Do zobaczenia w Monastico!