Finostico wyjątkowa kolacja degustacyjna Monastico Gdańsk Sprawdź!
stat
Impreza już się odbyła

W piątek 28 sierpnia zapraszamy na niezwykłą kolację degustacyjną Finostico! Specjalnie na to wydarzenie, dwóch niezwykle utalentowanych Szefów Kuchni wykreuje niespotykane menu!

Goście wieczoru skosztują dań:

Jacka Koprowskiego właściciela i Szefa Kuchni Restauracji FINO i ambasadora akcji RoślinnieJemy! To wybitny kucharz, wielbiciel nieoczekiwanych połączeń, różnorodności na talerzu i klasyki w nowym wydaniu.

Marcina Leszczyńskiego Szefa Kuchni Monastico. To utalentowany kucharz, który gotowanie traktuje jak sztukę. Wykorzystuje najnowsze techniki kulinarne, ale nie zapomina o tradycji.

To właśnie Ci dwaj wybitni Szefowie Kuchni zmiksują swoją pasję, doświadczenie, niezwykły smak i kreatywność, aby na Waszych talerzach zagościły wyjątkowe dania, stworzone na najwyższym poziomie! Całość dopełni deser przygotowany przez pasjonata sztuki cukiernictwa Patryka Szczepańskiego.


Nie zabraknie też wyszukanych win! Wszystkie dania zostaną podane z odpowiednio dobranymi winami, tak aby podkreślić ich smak. Za sparowanie win i ich niezwykle elegancki serwis zadba sommelier Monastico Mateusz Terlecki.


Wszystkich, którzy uwielbiają degustować nowe połączenia smaków zapraszamy serdecznie!

Oto specjalne menu Finostico:
Amuse bouche
Kalarepa/twaróg/chrzan/jabłko/nasturcja /Marcin Leszczyński
GostArt - Winnica Gostchorze
Petit four
Tatar wołowy/szprotka/pomidor/lubczyk/Jacek Koprowski
Terre di Pietra, Piccola Peste, Valpolicella, DOC
Arbuz/cebulowe assiette/drożdże/Jacek Koprowski
Fiorano, Marche Sangiovese, IGT
Intermezzo
Cielęcina/czerwona kapusta/mirabelka/topinambur/Marcin Leszczyński
Spatburgunder - Kuhling Gillot
Deser: malina/bez/wanilia/kwiat pomarańczy/Patryk Szczepański
Gewurztraminer DOC Alto Adige - Merran Burggrafler

Do zobaczenia w Monastico!

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    129-159 zł
Kolacja 129 zł/ osoba
Kolacja z paringiem wina 159 zł /osoba
Rezerwacja stolików: 726 987 983