stat
Impreza już się odbyła

Podczas kursu poznacie podstawy fotografii i stylizacji kulinarnej. Dowiecie się jak ładnie fotografować potrawy oraz jak profesjonalnie je stylizować. Porozmawiamy o pomysłach, skąd czerpać inspiracje i co zrobić żeby nie powtarzać schematów. Dużo teorii, sporo praktyki, jeszcze więcej inspiracji.

lis 15-16

piątek - sobota, g. 10:00

Gdańsk,
Wstęp wolny

5 - 29 listopada 2024, g. 16:00

Dom Zdrojowy w Brzeźnie, Zdrojowa 2
Wstęp wolny
Prosimy o przyniesienie posiadanego sprzętu fotograficznego i w miarę możliwości statywu.

Program kursu
Teoria

1. Fotografia kulinarna
- rodzaje fotografii kulinarnej
- trendy w fotografii kulinarnej
- sprzęt
- światło
- kompozycja
- perspektywa
- przykłady zdjęć
- domowe studio
- zdjęcia w restauracji
- smartfon/iphone a zdjęcia kulinarne
2. Stylizacja kulinarna
- kolory, struktury, kształty
- podkłady, tła, materiały, naczynia do stylizacji
- tworzenie planu
3.Jak nie robić zdjęć
4. Programy do obróbki zdjęć
5. Pomoc i inspiracje

Część praktyczna
Stylizacja dwóch dań oraz ich fotografowanie przy świetle zastanym (możliwość użycia lampy studyjnej)
Do wystylizowania dla uczestników proponujemy
- zupa krem z pomidorów
- makaron spaghetti z pesto

Przygotujemy dodatki do stylizacji potraw
Podczas przerwy przygotujemy lunch dla uczestników

Informacja o biletach