Tylko od 10 do 14 listopada 2021 zapraszamy na gęsie menu degustacyjne:1. ZupaRosół na gęsinie z lanymi kluskami
2. Pierwsza przystawka zimnaKaszubska okrasa (tatar) z gęsi, oliwa majerankowa, bagietka
3. Druga przystawka zimnaWędzony na zimn półgęsek, sałatka z selera naciowego, orzecha włoskiego, sera z niebieską pleśnią, sorbet z czerwonego buraka i jabłka, kolendra
4. Przystawka ciepłaPierogi z gęsiną 3 szt., czerwona cebulka.
5. Amouse-bouchePodpłomyk z białym makiem i bigoskiem z gęsi a la "Compendium ferculorum"
6. Pierś z owsianej gęsi kołudzkiej, mus z czerwonej kapusty, puree z brukwi, mus z czerwonej kapusty, sos własny7. DeserPieczone jabłko, maślana kruszonka, lody cynamonowe
Cena: 199,-
Sparowane napojeAperitif
Domowy gdański machandel z wędzoną śliwką 2,5 cl
Ad.2. Domowy goldwasser wytrawny 2,5 cl
Ad.3 Różowe wino AOC Oie du perogord 7,5 cl
Ad.4 Czerwone wino Cave de Sigoules 7,5 cl
Ad.5 Czerwone Chateau Besage Bergerac 7,5 cl
Ad.6 Czerwone Close de Vigne, Le Prince, Bergerac 7,5 cl
Ad.7 Słodkie, białe DOr, Monbaziilac 7,5 cl
Digestif
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.