Szef Kuchni Adrian Gabryszak - dwukrotny Król Gęsiny (2016 oraz 2015) zaprasza na wyjątkowe menu do Restauracji M15 w Sopocie:
Gęsina na Świętego Marcina menu obowiązuje od 10 listopada do 3 grudniaPrzystawka zimnaSalceson gęsi podany z kiszoną cebulą,
konfiturą z mirabelki i maślanym briochem
24 zł
Przystawka ciepłaPierogi z gęsią podane z emulsją maślaną
33 zł
ZupaKrem z pieczonego jabłka z gęsim rillettes
18 zł
Danie główneSzarpana gęś podana w otrzewnej z kaszą gryczaną białą,
brukselką sosem z krwi i chipsem z skóry
52 zł
DeserCzekoladowy sernik z pieczoną pietruszką, wątróbką gęsią, konfiturą z czeremchy
21 zł
Rezerwacja stolika: +48 720 827 827