stat
Impreza już się odbyła

Autorskie spojrzenie na gęsinę. Pieróg, smalec, foie gras, teryna z gęsi i mortadela warta wspomnienia. Od 11 do 18 listopada zapraszamy na menu degustacyjne z gęsiną w Fino. Skosztujcie wykwintnych propozycji naszego szefa kuchni.

gru 24

wtorek, g. 16:00

bilety 379 zł
ulgowy 190 zł
gru 24

wtorek, g. 19:00

bilety 365 zł
MENU
GĘSINA w FINO (GOOSE|GANS)


#0 smalec z gęsi/ żel z rokitnika
brioche goose lard / sea buckthorn gel / brioche
Gans Schmalz / Gel Sanddorn / Brioche

#1 teryna z gęsi / kawior z pstrąga / pomarańcze
terrine of goose / trout caviar/ oranges
Terrine von Gans / Forellenkaviar / Orangen

#2 cebulowy crème brule / gęsie foie grais / konfitura z czerwonej cebuli
onion crème brulee / goose foie gras / red onion confiture
Zwiebel Crème Brûlée / Gänseleber / Rote Zwiebel Konfitüre

#3 zupa piwna / pieróg z gęsią
beer soup/ dumpling with goose
Biersuppe / Gans Maultaschen

#4 dorsz / mortadela gęsia z kasztanami/ żurawinowy buerre blanc
cod / goose mortadela with chestnuts / cranberry beurre blanc
dorsch/ Gans Mortadella mit Kastanien/Preiselbeere buerre blanc

#5 granita jabłkowa
apple granita
Apfel Granita

#6 gęś w crepinette / puree z czerwonej kapusty / strudel z kapustą czerwoną
goose in crepinette / red cabbage puree / strudel with red cabbage
Gans in Crepinette / Rotkohlpüree / Strudel mit Rotkohl

#7 pomarańcze/ biały mak/ "gęsia skórka"
orange / white poppy / "goosebumps"
Orangen/ weiß Mohn/ "Gänsehaut"

cena zestawu: 139 PLN

Do każdego stolika doliczany jest serwis 10 % do rachunku. / extra 10 % service charge to each table./ Für Tische mit mehr als 6 Personen wird der Rechnung ein Service von 10% hinzugefügt.

Zapraszamy cały tydzień 11-18 listopada!

Przeczytaj także