stat
Impreza już się odbyła

Gęsina w Sztuczce 2016

paź 10

czwartek, g. 14:30 - 20:00

Wstęp wolny
paź 30

środa, g. 17:30

Gdańsk,
bilety 189 zł
Serdecznie zapraszamy na wyjątkowe, Świętomarcińskie Gęsie Menu Degustacyjne.
Menu zostało przygotowane przez Chefa Jacka Koprowskiego,
a będzie serwowane od 11 do 13 listopada.
W tych dniach nie będzie możliwości zamówienia regularnego menu degustacyjnego.

Menu

amuse bouche

pierś z gęsi / figa / popcorn / lody z foie gras / burak
Chateau Mukhrani, Saperavi, Mtskheta 2012

gyoza z gęsimi sercami / jabłko / kapusta / pangrattato
Kunstler, "Kirchenstück" Riesling Dry, Rheingau 2012

bulion z gęsi / zakwas gryczany / dynia / węgorz / pieczarka
Korenika&Moskon, "Sulne" Kakovostno Suho Vino ZGP, Istria 2007

intermezzo

gęsie udko / marchew / batat / brukiew / jarmuż / jarzębina
Antonin Rodet, Mercey En Sazenay Mercurey Premier Cru AOC, Burgundy 2012

rogal Św. Tomasza / pomarańcza / wanilia
Ximénez-Spínola, Exeptional Harvest Pedro Ximénez NV

Koszt
130 zł/osoba bez wina
225 zł/osoba z selekcją wina
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)