Serdecznie zapraszamy na wyjątkowe, Świętomarcińskie Gęsie Menu Degustacyjne.
Menu zostało przygotowane przez Chefa Jacka Koprowskiego,
a będzie serwowane od 11 do 13 listopada.
W tych dniach nie będzie możliwości zamówienia regularnego menu degustacyjnego.
Menuamuse bouchepierś z gęsi / figa / popcorn / lody z foie gras / burakChateau Mukhrani, Saperavi, Mtskheta 2012
gyoza z gęsimi sercami / jabłko / kapusta / pangrattatoKunstler, "Kirchenstück" Riesling Dry, Rheingau 2012
bulion z gęsi / zakwas gryczany / dynia / węgorz / pieczarkaKorenika&Moskon, "Sulne" Kakovostno Suho Vino ZGP, Istria 2007
intermezzogęsie udko / marchew / batat / brukiew / jarmuż / jarzębinaAntonin Rodet, Mercey En Sazenay Mercurey Premier Cru AOC, Burgundy 2012
rogal Św. Tomasza / pomarańcza / waniliaXiménez-Spínola, Exeptional Harvest Pedro Ximénez NV
Koszt130 zł/osoba bez wina
225 zł/osoba z selekcją wina
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)