stat
Impreza już się odbyła

Zapraszamy Was w niezwykłą podróż po destylatach Gorzelni Podole Wielkie!

W ramach wieczoru degustacyjnego poznacie smaki i aromaty oraz niezwykłe historie lokalnych destylatów, które zaserwuje Wam gospodarz wydarzenia - Łukasz Czerkowski, ambasador Podola Wielkiego oraz Szefowa zafishowanego baru Olga Palamarchuk. Natomiast o oprawę kulinarną spotkania zadba niezawodna ekipa Zafishowanych z szefem kuchni Jarkiem Kaszubą na czele.

- W ROLACH GŁÓWNYCH -

Podole Wielkie Wódka Żytnia
+ tatar wołowy / piklowana cebula / suszone żółtko / żel z kiszonego ogórka / cebula suszona

Podole Wielkie Okowita Żytnia
+ wołowina karmelizowana / korzenna bagietka / chimichuri / szpinak / cebula

Podole Wielkie Okowita Ziemniak
+ bourguignon z dzika / wędzone ziemniaki / śmietana

Podole Wielkie Okowita Ziemniak Alter Ego
+ szarpana konfitowana noga z kaczki / puree z selera z orzechami laskowymi / burak karmelizowany

- DESER -
Podole Wielkie Okowita Pszenica
+ pieczone pierogi z jabłkami i sosem czekoladowym
________________________

Data: 16/01/2024
Godzina: 18:30
Miejsce: Gdańsk, ul. Tokarska 6

Cena: 150 zł / os.
Podane pozycje mają charakter degustacyjny.
________________________

REZERWACJE
Manager restauracji: Grzegorz Bednarski info@zafishowani.pl
Szefowa baru: Olga Palamarchuk 537 503 668

Ilość miejsc ograniczona. Pod uwagę będzie brana kolejność zgłoszeń.

Przeczytaj także