Zapraszamy Was w niezwykłą podróż po destylatach Gorzelni Podole Wielkie!
W ramach wieczoru degustacyjnego poznacie smaki i aromaty oraz niezwykłe historie lokalnych destylatów, które zaserwuje Wam gospodarz wydarzenia - Łukasz Czerkowski, ambasador Podola Wielkiego oraz Szefowa zafishowanego baru Olga Palamarchuk. Natomiast o oprawę kulinarną spotkania zadba niezawodna ekipa Zafishowanych z szefem kuchni Jarkiem Kaszubą na czele.
- W ROLACH GŁÓWNYCH -Podole Wielkie Wódka Żytnia+ tatar wołowy / piklowana cebula / suszone żółtko / żel z kiszonego ogórka / cebula suszona
Podole Wielkie Okowita Żytnia+ wołowina karmelizowana / korzenna bagietka / chimichuri / szpinak / cebula
Podole Wielkie Okowita Ziemniak+ bourguignon z dzika / wędzone ziemniaki / śmietana
Podole Wielkie Okowita Ziemniak Alter Ego+ szarpana konfitowana noga z kaczki / puree z selera z orzechami laskowymi / burak karmelizowany
- DESER -
Podole Wielkie Okowita Pszenica+ pieczone pierogi z jabłkami i sosem czekoladowym
________________________
Data: 16/01/2024
Godzina: 18:30
Miejsce: Gdańsk, ul. Tokarska 6
Cena: 150 zł / os.
Podane pozycje mają charakter degustacyjny.
________________________
REZERWACJEManager restauracji: Grzegorz Bednarski info@zafishowani.pl
Szefowa baru: Olga Palamarchuk 537 503 668
Ilość miejsc ograniczona. Pod uwagę będzie brana kolejność zgłoszeń.