stat
Impreza już się odbyła

Już po raz trzeci cały kulinarny świat pierwszy dzień wiosny uczci przy stole, a to za sprawą wydarzenia "Goût de France / Good France". Święto francuskiej gastronomii obchodzone jest na pięciu kontynentach, po raz pierwszy zawita również do Bistro Słowacki.

kwi 24-25

środa - czwartek

Bielkówko Kolbudy,
maj 5

niedziela, g. 12:00 - 16:00

Sopot,
W środę 21 marca proponujemy specjalnie przygotowane menu, będącą hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej, opartej na najlepszych produktach. W tym roku będzie ona wyrazem szacunku dla zmarłego w styczniu francuskiego Szefa Kuchni - Paul'a Bocuse.

Menu

Ravioli z krewetkami / sos rakowy
Prawns ravioli / crayfish sauce
- 26,00 zł -

Krem z cebuli / grzanka / oliwa ziołowa
Onion cream soup / croutons / herbal olive
- 16,00 zł -

Wędzony tatar wołowy (80g) / szalotka / gorczyca / konfitowane żółtko / oliwa lubczykowa / zioła
Smoked beef tartare (80g) / shallots / charlock / confit yolk / lovage oil / herbs
- 32,00 zł -

Comber jagnięcy / kasza kus kus / kozi ser / żółta marchew / boczniak
Comber of lamb / cous-cous / goats cheese / yellow carrots / oyster mushrooms
- 48,00 zł -

Crème Brulee / kruszonka / agrest
Crème brulee / crumble / gooseberries
- 22,00 zł -