stat
Impreza już się odbyła

Gout de France / Good France 2019

Przed nami kolejna edycja wydarzenia Gout de France. Kucharze z całego świata w hołdzie dla kulinarnej tradycji przygotują dania inspirowane francuskimi smakami.

kwi 24-25

środa - czwartek

Bielkówko Kolbudy,
maj 5

niedziela, g. 12:00 - 16:00

Sopot,
Punkt Gdynia to połączenie ambitnego bistro i autorskiego baru. Wszystkie składniki, które trafiają na stół przechodzą przez nasze ręce: samodzielnie przygotowywane pastrami, pikle i kiszonki własnej produkcji, wędzonki z własnej wędzarni... Ciepły, przytulny i niebanalny wystrój lokalu sprzyja wieczorom przy butelce wina i dobrej kolacji.

Łukasz Kozyrski - absolutny pasjonat gotowania. Uwielbia próbować nowych, zaskakujących połączeń, ale pozostaje też wierny tradycji i smakom dzieciństwa. W swojej kuchni nigdy nie idzie na skróty.

Menu Good France 2019
Pâte à choux / wątróbka / pistacje
Camille Braun Riesling 2016, AOC Alsace (riesling)
Boeuf bourguignon / marchew / cebula / purée ziemniaczane
Laballe Les Terres Basses Rouge 2016, IGP Côtes du Gascogne (cabernet sauvignon, merlot, tannat)
Camembert fondue / czerwony pieprz / chutney z gruszek
Crêpes Suzette
Laballe La Demoiselle 2017, IGP Côtes du Gascogne (gros manseng)
Aperitif: Villebois Cremant d'Loire Brut NV, AOC Cremant de Loire (chenin blanc, chardonnay, cabernet franc)

Wydarzenie na Facebooku: https://www.facebook.com/events/364663097709469/

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    99-149 zł
99 PLN 4-daniowe menu, 149 PLN 4-daniowe menu z selekcją win (5 kieliszków)

Przeczytaj także