Zapraszamy na przygotowane specjalne na ten dzień menu w wyjatkowej cenie 75,00 PLN/osoba. Rezerwacji dokonać można do 18.03.2016
Zupa cebulowa na białym winie z serową grzanką i aioli
Kurczak w winie na warzywnym tagiatelle z musztardowym puree i oliwkowym pudrem
Wędzone śliwki z serem roquefort, smażony cheddar, camembert w orzechach
Mus z wytrawnej czekolady z wiśniowym cremeux i prażonymi migdałami
W 1912 roku, Auguste Escoffier zapoczątkował «kolację Epikura» - to samo menu serwowane tego samego dnia w wielu miastach świata, dla jak największej liczby gości.
Francja pragnie kontynuować tę wspaniałą tradycję organizując już po raz drugi, z inicjatywy francuskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych u boku wybitnego Szefa kuchni - Alaina Ducasse'a, wydarzenie "Good France" - "Smak Francji" skierowaną do najlepszych restauracji i mistrzów kuchni z pięciu kontynentów, włączając wszystkie kategorie restauracji, aby serwować tego samego dnia kolację inspirowaną tradycyjnymi przepisami kuchni francuskiej.
Pierwszego dnia kalendarzowej wiosny, czyli 21 marca 2016 r., szefowie kuchni z całego świata ponownie zaproponuje własną interpretację kuchni francuskiej, a francuskie wina dopełnią jej smaku.