stat
Wydarzenie już się odbyło

19 marca 2015 r. w 1500 restauracjach na 5 kontynentach najlepsi szefowie kuchni oraz restauratorzy będą serwować kolację à la française we wszystkich zakątkach świata, podczas gdy Ambasadorzy Francji zaproponują wybranym gościom wykwintne menu w swych rezydencjach. Projekt przy współpracy Alain Ducasse.

19.03.2015

GOOD FRANCE MENU

vichyssoise / ikra łososia / żółtko confit
Domaine Lafage, Cuvée Cantenaire Cotes Du Roussillon AOP 2012


przegrzebki / homar / potrawka z pomarańczy / estragon
La Chablisienne, "Vaulorent" Chablis Premier Cru AOC 2010


filet z dorsza / zielony groszek / trufla
Vig. Brunier, Domaine La Roquete, Blanc Châteauneuf-du-Pape AOC 2012


polędwica wołowa / sos berneński / marchewki gratin
Château Sociando Mallet, "La Demoiselle de Sociando-Mallet" 2010


ser: Le Rustique
Chateau Cazal Viel, "Clos du Vent" St. Chinian AOP 2008


torcik czekoladowy / lody o smaku solonych pistacji
Domaine Lafage Hors d'Age Ambre Rivesaltes AOC


MENU GOUT DE FRANCE - 150 ZŁ / Z DOBRANYM WINEM - 290 ZŁ


Do menu doliczany jest serwis kelnerski 10 % wartości rachunku.

Przeczytaj także