stat
Impreza już się odbyła

Grecka Komentowana Kolacja Degustacyjna

Zapraszamy Państwa na kolejną edycję Komentowanej Kolacji Degustacyjnej w Mykonos Greek Restaurant. Podczas tego wieczoru zabierzemy Państwa na grecką ucztę!

Podczas kolacji będą degustować Państwo 7 daniowe menu w połączeniu z degustacją 7 win w cenie 250 zł.

Greek Experience
Grecy uważani są za najbardziej gościnny naród. Są radośni, beztroscy, serdeczni i otwarci. Kochają dobre wino i pyszne jedzenie. Cenią sobie czas spędzany w gronie najbliższych przyjaciół i rodziny. Spotkania są dla nich okazją do ciekawych rozmów i dyskusji.

Grecka tradycja kulinarna liczy sobie ponad 4000 lat. To właśnie w Grecji powstała pierwsza książka kulinarna, napisana przez Archestratosa w 330 roku p.n.e. Esencja kuchni greckiej to pszenica, oliwa i dobre wino.

Podczas kolacji chcemy zachwycić Państwa greckimi smakami, tradycjami i kulturą. Mamy nadzieję, że ten wieczór będzie okazją do miłego spędzenia czasu, relaksu, a także do inspirujących rozmów.

Live experience
Komentatorem kolacji będzie sommelier Michał Błażejczak.

Price
250 zł

Food & Wine
Menu degustacyjne przygotowane przez szefa kuchni Pawła Schulza składa się z 7 pozycji.

Prezentowane menu degustacyjne to wyjątkowa kompozycja smaków, pobudzająca wszystkie zmysły, zaskakująca nietypowym połączeniem produktów oraz imponującą formą podania.

Każde z dań sparowane jest z greckim winem.

SAŁATKA Z FETĄ, ARBUZEM, CZERWONĄ CEBULĄ I BAZYLIĄ
Rhoscento Sec Sparkling, Athiri

OPALANE KREWETKI Z CYTRYNA W SYROPIE MIĘTOWYM,
Alpha Estate Malagouzia, PGI Florina, Malagouzia

GRILLOWY FILET Z DORADY Z GRILLOWANĄ KAPUSTĄ BIAŁĄ Z SOSEM Z OWOCÓW
Skouras Moscofilero, PGI Arcadia, Moscofilero

MULE W EMULSJI MAŚLANEJ Z KOLENDRĄ CHILLI I LIMONKĄ
Gerovassiliou Sauvignon Blanc, PGI Epanomi

GRILLOWANY ROSTBEF Z GRILLOWANĄ PAPRYKĄ I ESTRAGONEM
Mega Spileo Cuvee III Red, PGI Achaia, Cabernet Sauvignon, Mavrodaphne, Agiorgiotiko

KLEFTIKO - GICZ JAGNIĘCA Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI I SOSEM WŁASNYM
Alpha Estate Xinomavro Vieilles Vignes, PDO Amyndeon, Xinomavro

KREM Z GORZKIEJ CZEKOLADY Z MIGDAŁOWYM CIASTEM FILO
Cavino Mavrodafne Reserve, PDO Patras, Mavrodafne


Rezerwacji można dokonywać za pośrednictwem Facebooka, Instagrama oraz telefonicznie, dzwoniąc pod numer +48 880 089 588.

Zapraszamy do zapisów i życzymy wspaniałej uczty kulinarnej.

Mykonos Greek Restaurant
Targ Węglowy 27
80-836 Gdańsk

880-089-588