To już ostatni wykład z cyklu "Historie z kuchni"! Zapraszamy wszystkich smakoszy i miłośników kulinarnych ciekawostek na finałowe spotkanie! Tym razem Sławek Walkowski opowie o... toście.
Dowiedzie się m.in.:
- skąd wziął się pomysł na opiekanie chleba,
- od kiedy świat zaczął tostować,
- i co wspólnego ma tost z... toastem!
To będzie chrupiące zakończenie pełne smaku i dobrego humoru.
A choć cykl wykładów w Sopotece dobiega końca, to wciąż można się nimi rozkoszować online!
Sławek Walkowski prowadzi kanał "Historie od kuchni" na YouTube, gdzie znajdziecie tematy, które mogliście przegapić, oraz zupełnie nowe opowieści:
https://www.youtube.com/@historieodkuchni
Sławomir Walkowski - dziennikarz przez lata związany z rozgłośniami Radio Arnet, Radio Plus i Radio Gdańsk, obecnie felietonista dwutygodnika "Pielgrzym". Magister historii i wielbiciel literatury oraz filmów science-fiction, autor książek wojenno-morskich "Wielkie polowanie" oraz "Niezłomny", pasjonat gotowania, jedzenia i podróżowania, żeglarz, narciarz i zapalony
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.