Przeżyj niezapomniane chwile podczas niedzielnego obiadu w legendarnym Grand Hotelu. Dołącz do ekskluzywnego cyklu wydarzeń, który przeniesie Cię w podróż przez czas, fascynując Cię odkryciami i zmysłowymi doznaniami kulinarnymi.
Czekają na Ciebie niezwykłe obiady historyczne, ożywiające ducha minionych dekad funkcjonowania hotelu. Nasz doświadczony Szef Kuchni, Tomasz Iwańca, przywoła smaki i aromaty z różnych epok, odzwierciedlając ewolucję kuchni oraz trendy i wydarzenia społeczne, które na nią wpływały.
Przygotuj się na wyjątkową podróż kulinarnej retrospekcji, gdzie każdy kęs jest jak stronica z historii, a każdy smak to odkrycie tajemnic przeszłości. Dołącz do nas w podróży przez kulinarną przeszłość, gdzie z dumą będziemy serwować dania inspirowane autentycznymi przepisami z kart menu Grand Hotelu. Twoja niedzielna uczta stanie się niezapomnianym symbolem luksusu i elegancji, których esencją jest nasz niepowtarzalny cykl obiadów w Grandzie.
Już 7 kwietnia odkryjemy smaki lat 20. i 30.Plan wydarzenia:13:00historyczne oprowadzenie po hotelu
14:30aperitif w Champagne Lounge
15:00Obiad w restauracji Grand Blue z muzyką na żywo
MENU:Zakąska zimnaMajonez z sandacza w garniturze
Drugie danieBryzol cielęcy z marchwią duszoną oraz kartoflami a la lyonnaise
DeserLegumina czekoladowa na ciepło z konfiturą i migdałami