stat
Impreza już się odbyła

Tęsknisz za hiszpańskim słońcem? Marzy Ci się powrót do kulinarnych podróży po Hiszpanii?
Razem z Maćkiem Kamińskim, właścicielem Tapas Barcelona w Gdyni, wychodzimy Wam na przeciw!
Już 15 listopada w przestrzeni Fine Spot odbędzie się hiszpańska uczta, którą, przy pomocy Maćka, przygotujecie Wy sami!

Podczas warsztatów nauczymy się przygotowywać lokalne dania z różnych regionów Hiszpanii. Maciek opowie o regionach, produktach, na których będziemy pracować i poinstruuje przy procesie powstawania dań. Na warsztatach przygotowywać będziemy:
- Pulpo a la gallega
- Paella mixta - z kurczakiem i krewetkami
- Mule z białym winem, pomarańczami i rozmarynem
- Garbanzos con chorizo (cieciorka z chorizo)
- Pisto
- Papas arrugadas z sosami mojo rojo i mojo verde
- Papryczki piquillo ziołowym serkiem

Po przygotowaniu wspólnie dań zasiądziemy do fine spotowego stołu i skosztujemy tego, co wyszło spod naszych rąk. W trakcie rozkoszowania się hiszpańskimi daniami Maciek przedstawi, a Daria i Basia poleją dopasowane do dań hiszpańskie wina. Opowiemy co nieco o regionach i wyjaśnimy, jak dobierać takie wina do konkretnych dań.
Zarezerwuj miejsce już dziś i pozwól sobie doświadczyć hiszpańskiego wspomnienia!

Maciej Kamiński - założyciel i właściciel gdyńskiej restauracji TAPAS Barcelona oraz sklepu BARCELONA - wino / sery / delikatesy. Jego restauracja jako jedna z kilku w Polsce została odznaczona certyfikatem Restaurants from Spain. To międzynarodowy znak jakości, wyróżniający lokale, które oferują swoim gościom autentycznie hiszpańskie produkty oraz prawdziwą kuchnię wysokiej jakości. Certyfikat Restaurants from Spain przyznawany jest przez komitet certyfikacyjny w Madrycie. Z wykształcenia filozof, który od ponad 10 lat zajmuje się kuchnią hiszpańską i to właśnie w niej odnajduje w niej ideały smaku.