stat
Impreza już się odbyła

Przygotowanie steka perfekcyjnego to rzecz, którą każdy kucharz- zarówno profesjonalista, jak i amator- powinien opanować do perfekcji. Technik jego przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest rodzajów samych steków. Wybór mięsa najlepszej jakości, niezależnie od budżetu i metody jego przyrządzenia, tak by efekt był za każdym razem imponujący- omówimy wspólnie podczas warsztatów.

wrz 29

niedziela, g. 10:00

bilety 220 zł
paź 30

środa, g. 17:30

Gdańsk,
bilety 189 zł
Wszystko to "przyprawimy" małymi, acz znaczącymi wskazówkami na przyrządzanie steków na grillu, patelni czy w piekarniku, w wersji rare, medium rare i well done. Edgar na warsztatach pokażę Ci jak wybierać najlepszą wołowinę i jak się z nią obchodzić.

Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury. Dowiecie się jak uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem. Nauczycie się jak przygotować najlepsze dodatki do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i "fresh")

Przygotujemy:

- Rib Eye
- Filet Mignon
- Sirloin
- Rump
- T-bone
- New York
- sosy do steków i klasyczne dodatki

W tym dania takie jak:

Rib Eye au poive
Tajska sałatka z polędwicą
Filet Mignoe z pesto, grillowanym burakiem i fenkułem
Wolno pieczony Sirloin z ziołową kruszonką i demi glacé