stat

Impreza Sylwestrowa Z Wyjątkowo Bogatym Open Barem

Kolacja sylwestrowa

Impreza sylwestrowa

sylwester

Sylwester 2024/2025 - wszystkie imprezy

Zapraszamy wszystkich do dobrej zabawy w rytmach,
 Lat 80, 90 oraz współczesnych z DJ SKADI

Menu Sylwestrowe 2024 / 2025

Zupa serwowana każdemu z gości indywidualnie do stołu:
Kaszubska kartoflanka z chrustem z boczku
Dla osób na diecie wegetariańskiej:
Kaszubska kartoflanka z chrustem z warzywnym

Danie główne serwowane każdemu z gości indywidualnie do stołu:
Kacze udo Config, sos wiśniowo-jałowcowy, zapiekanka ziemniaczana, kapusta modra
Opcja dla osób na diecie wegetariańskiej:
Steki z pieczonej dynia na puree z fasoli z pieczonym czosnkiem, rucolą, pomidorem, wegański parmezanem i zielonym olejem

 Deserowe wariacje w formie szwedzkiego stołu, między innymi:
Mus czekoladowy z rafaello i wiśniami
Panna cotta z musem owocowym
Sernik w szkle z chilli
Ciasta pieczone


Szwedzki stół z przekąskami:
Bufet mięsny:
Pieczony Roztbef na różowo z chatneyem z owoców
Rolowana karkówka szpicowana chilii i wędzoną słoniną z musem śliwkowym
(na grzance)
Croissant z szarpana wołowina, sos BBQ
Twister drobiowy z dipem diabolo
Wędzonki kaszubskie

Bufet rybny:
Chrupiąca krewetka na sosie słodko-kwaśnym
Majonezik z pstrąga z koroną szczypiorkowego-majonezu
Gdański śledzik w zalewie octowo-miodowej z krążkami marynowanych cebulek
Tatar na dwa sposoby podany w kruchej tartaletce:
Tatar z łososia & tatar ze śledzia

Bufet wege:
Sajgonki z warzywami i grzybami mun
Grillowane Halloumi z musem owocowym

Sałatki:
Sałaty, świeży szpinak, ogórek, marynowana gruszka, tofu, mandarynka, vinegret owocowo-winny

Dodatki:
Pieczywo mieszane, marynaty, masło



Alkohole w Open Barach bez ograniczeń
Wódka wyborowa
Białe wino Hazy View Chenin Blanc z RPA
Czerwone wino Hazy View Pinotage z RPA
Whisky Johnnie Walker Red Label
Piwa regionalne
Koktajle alkoholowe w Open Barach serowane bez ograniczeń:
Gin + Tonic
Mojito
Cuba Libre
Aperol Spritz
Napoje zimne i ciepłe serwowane bez ograniczeń:
Woda mineralna/gazowana, niegazowana/podawana z mięta i cytryną
Soki owocowe: pomarańczowy i jabłkowy,
Napoje gazowane: Pepsi, Mirinda 7up, Tonic
Kawa z ekspresów ciśnieniowych
Herbata w saszetkach do indywidualnego zaparzania w 3 smakach
Dodatki do ciepłych napoi


OK. 23.00 TRADYCYJNY KONKURS TRZECH NAGRÓD



Godzina 00.00 dnia 01.01.2025 roku
Powitanie Nowego Roku z kieliszkiem wina musującego


Ok godziny 00:30
Dania na ciepło podane w formie szwedzkiego stołu:

Rozgrzewająca zupa:
Tradycyjny żurek z białą kiełbasą

Trio ciepłych dań, czyli ciepła kolacja w nocy:
Dorsz na sosie prowansalskim
Cielęce zraziki z grzybami, polskim kabanosem, szalotką i sosem jałowcowy
Lazania z warzywami zapiekana z tofu

Dodatki
Ziemniaki opiekane z ziołami
Kapusta zasmażana
Warzywa z patelni

Zakończenie imprezy godz. 4:00


Serdecznie zapraszam!
Tomasz Gross
Tel.: +48 501 789 889
email: t.gross@restauracjanadpotokiem.pl
gru 31

wtorek, g. 20:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
gru 31

wtorek, g. 20:00 - 03:00

bilety 500 zł