Unikalna kolacja z trzema topowymi producentami wina z różnych części Włoch: Adami (Veneto), Colterenzio (Alto Adige) i Casanova di Neri (Toskania).
Kolacje poprowadzi trzech Gości Specjalnych bezpośrednio z winnic: Enrico Valleferro z Adami, Letizia Pasini z Colterenzio oraz Pierluigi Bonari z Casanova di Neri.
AperitifAdami, "Bosco Di Gica" Prosecco Valdobbiadene Brut Superiore DOCG NVMenumałże Św. Jakuba / kalarepa / żel z kopru włoskiego / sałatka ziołowa
Adami, "Col Credas" Prosecco Valdobbiadene Brut Superiore DOCG NVdorsz / espuma z ziemniaka / chrupka szałwia / palone masło
Colterenzio, "Lafoa" Sauvignon Blanc Alto Adige DOC 2014pierogi z sercami / kacza pierś / żel z estragonu / wędzony bulion
Colterenzio, "Lafoa" Cabernet Sauvignon Alto Adige DOC 2010polędwica z jelenia / ziemniaki z ogniska / rabarbar / daktyle
Casanova di Neri, "Pietradonice" Toscana IGT 2013wołowe assiette / Foie Gras / kruszonka z kaszanki / zielona truskawka
Casanova di Neri, "Tenuta Nuova" Brunello di Montalcino DOCG 2012petit fours
Napojewoda mineralna
kawa Mauro / herbata Althaus
Koszt330 zł/osoba
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)
Butelki na wynosAdami, "Bosco Di Gica" Prosecco Valdobbiadene Brut Superiore DOCG NV - 89 zł
Adami, "Col Credas" Prosecco Valdobbiadene Brut Superiore DOCG NV - 99 zł
Colterenzio, "Lafoa" Sauvignon Blanc Alto Adige DOC 2014 - 137 zł
Casanova di Neri, "Pietradonice" Toscana IGT 2013 - 330 zł
Casanova di Neri, "Tenuta Nuova" Brunello di Montalcino DOCG 2012 - 405 zł