Marynarski klimat w tym roku zagościł w naszych progach. Zapraszamy wszystkich do dobrej zabawy w rytmach lat '80, '90 oraz współczesnych z Kapitanem Mareckim za DJ-ką.
Menu SylwestroweZupa serwowana do stołu:Krem marchewkowy z nutą ananasową
Danie główne serwowane do stołu:Pieczony sandacz w sosie rakowym, zapiekanka Gratan, sałatka ogrodowa
Deser serwowany do stołu:Jagodowa Panna Cotta z karmelizowaną gruszką
Alkohole w Open Barach bez ograniczeńPiwo Wódka wyborowa
Białe półwytrawne francuskie wino Chardonnay
Czerwony półwytrawny francuski Merlot
Whisky
Koktajle alkoholowe bez ograniczeń:Mojito
Gin + Tonic
Blue Lagoon
Vodka Sunrise
Zakąski w formie szwedzkich stołów:Karkówka szpikowana polską śliwką
Rolada z kaczki nadziewana wątróbka i śliwkami
Duo wieprzowo-drobiowe z suszonymi pomidorami i oliwką
Parfait z gęsich wątróbek z polędwiczką wieprzową
Roladka szpinakowa w trzech odsłonach:
z szynką parmeńską
z musem paprykowym
z łososiem wędzonym
Trio śledziowe:
w sosie śmietanowym
w oleju z czerwona cebulką i oliwkami
w sosie musztardowo-miodowym
Delikatne galaretki z soczystym halibutem
Terina z owoców morza w szpinaku
Roladka z ciecierzycy z mascarpone i musem marchewkowym
SałatkiSałatka z wędzonym kurczakiem i łososiem z dipem jogurtowo-ziołowym
Sałatka bawarska z pieczonym bekonem, kwaszonym ogórkiem i gotowanym jajkiem
Mix sałat ze świeżymi warzywami, karczochami i pieczonym soczystym rostbefem
Dodatki:
Dipy:
Koperkowy
Pomidorowo-bazylikowy
Chrzanowy
Pieczywo smakowe, masło
Napoje zimne i ciepłe serwowane bez ograniczeń:Woda mineralna/gazowana, niegazowana/podawana z mięta i cytryną
Soki owocowe: pomarańczowy i jabłkowy,
Napoje gazowane: Pepsi, Mirinda 7up, Tonic
Kawa i herbata z dodatkami
Ok. 23.00 Tradycyjne losowanie cennych nagród.Godzina 00.00 dnia 01.01.2018 roku Powitanie Nowego Roku z kieliszkiem wina musującegoOk 24.00 - dania na ciepło w formie szwedzkiego stołu:Dania w podgrzewaczu:
Tradycyjny żurek
Zrazy z dzika nadziewane leśnymi grzybami, sos jałowcowy
Steki ryżowe ze szpinakiem i pieczarkami w sosie pomidorowo- warzywnym
Sakiewka drobiowa szpikowana suszonym pomidorem, oliwkami, serem lazur w sosie prowansalskim
Dodatki
kasza pęczak
ziemniaki opiekane z ziołami
Desery podane w formie szwedzkiego stołu:Mini Creme Brulee
Delikatny mus z Mango
Prażone jabłka z cynamonem przekładane kruszonką i delikatną śmietanką
Queen Brulee z Pralinami
Malinowa fantazja
Sernik Sułtański
Rezerwacja miejsc: Tomek Gross tel.: 501 789 889
t.gross@restauracjanadpotokiem.pl
Cena: 330,00 zł/osobę