stat
Impreza już się odbyła

Tomek Jakubiak na nowo odkrywa smaki z różnych miejsc w Polsce i inspiruje się nimi w swojej kuchni. W kolejnych odcinkach nowej serii kucharz podróżuje po Polsce, szukając kulinarnych ciekawostek.

mar 15

sobota, g. 10:15

Trójmiasto, Online
bilety 15 zł
Produkty lub potrawy charakterystyczne dla odwiedzanego miejsca są dla Tomka punktem wyjścia do pełnego pasji gotowania autorskich przepisów.
Najwybitniejsi kucharze świata kreujący trendy światowej gastronomii gotują z lokalnych składników i przygotowują potrawy w zależności od sezonu. Zgodnie z filozofią słynnych szefów "Jakubiak lokalnie" jest podróżą w poszukiwaniu smaków, zarówno tych mocno zakorzenionych w naszej kulturze, jak i tych zapomnianych czy niedocenionych. Tomek promując sezonowe i rodzime produkty poprowadzi warsztaty kulinarne na pełnym luzie. Nie zabraknie jednak merytorycznej wiedzy, nie tylko nakarmimy ciało, ale ukoimy duszę. Gotowe potrawy odmienią spojrzenie na kuchnie regionalną. Tego promować będziemy kuchnię z różnych regionów Polski. Podczas warsztatów każdy z produktów zostanie dokładnie omówiony łącznie z praktycznymi poradami i trikami.



Co przygotujemy?
cygańskie gołąbki na ostro
ziołowe tortellini z kiełbasą z dziczyzny i rozgnięcioną fasolą pływające w gęstym bulionie
puszyste naleśniki z piwnego ciasta przekładane kremem cytrynowym i borówkami
zapiekanka z ziemniaków z ziołową salsą
perliczka z sosem jarzębinowym z soczewicą
golonka z indyka pieczona na słodko ze smażonymi zeimniakami z jarmużem
strudel z chałką, jabłkiem i białym serem z sosem waniliowym