stat
Impreza już się odbyła

Japonia - warsztaty kulinarne

Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw.

Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne. Tego wieczoru będzie można również poznać smak i aromat typowych alkoholi japońskich. Wieloletnie doświadczenie Kamila i fascynacja kuchnią japońską pozwolą Wam na fascynującą podróż do kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni.

Przygotujemy:

Agedashi tofu (chrupiące smażone kawałki tofu z aromatycznym sosem i szczypiorkiem)
Misoshiru (zupa na bazie bulionu dashi i pasty miso )
Nabeyaki Udon (makaron udon w bulionie z krewetkami i warzywami)
Oyako Donburi (kurczak z jajkiem podany na ryżu)
Matcha Ice Cream (lody z zielonej herbaty)