stat
Impreza już się odbyła

Kaszubski Slow Food

29 kwietna przygotowaliśmy dla Ciebie coś specjalnego! Niedzielny obiad wraz z Slow Food Polska podczas, którego będziesz mieć możliwość posmakować specjałów naszej restauracji, a także spotkać się z naszym szefem kuchni Krystianem Szidel oraz prezesem Slow Food Polska Jackiem Szklarkiem.

Opowiedzą Ci kilka słów o przygotowanych przez nas daniach, wykorzystywanych składnikach, a także o tym, czym tak naprawdę jest slow food.

Menu
1.Podpłomyk z łososiem marynowanym w soli morskiej i burakach , majonez koperkowy, kompresowane jabłko, crème fraiche

2.Terina z kaszubskiego koziego sera, obłożona owocami z nalewki, maślana drożdżówka ,
vinegrette z malinowego octu

3.Pierś z kaczki marynowana w dymie z olchy ,sałatka z młodych ziół, żurawina ,domowy żytni chleb na zakwasie

4.Pierogi z konfitowanymi policzkami wieprzowymi

5.Sandacz smażony, kluski z młodych ziemniaków, sałatka z kolorowych marchewek, oliwa dyniowa

6.Galaretka maślankowa z truskawkami i nalewką malinową

Oprócz tego degustacja alkoholi dostępnych w naszej Restauracji:

- Vestal - lokalnie produkowana polska wódka
- Odświeżające Piwo Starogdańskie
- Nalewki z lokalnej produkcji

Rezerwacja pod numerem telefonu: 58 767 19 60