stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Zapraszamy na cykliczne targi wyrobów i przetworów własnych pochodzących głównie z naszego pięknego regionu, czyli Kaszub. Na targach będzie można nabyć i skosztować sery własnej produkcji, wędliny, pieczywo, miody, garmaż, eko warzywa, pasty oraz przetwory.

lis 24

niedziela, g. 10:00 - 15:00

Gdańsk, Spacerowa 48
Wstęp wolny
gru 1

niedziela, g. 11:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
Ideą targów jest integracja sympatyków zdrowego jedzenia, zarówno tych którzy je tworzą, jak i tych, którzy je po prostu konsumują. Podczas wydarzenia dowiemy się jak powstają określone produkty, jak należy je przechowywać, a także będziemy mieli możliwość podzielenia się przepisami kulinarnymi.

Wydarzenie będzie odbywało się co 2 tygodnie.

O STOISKACH:

Folwark Otnoga
Należące do Rudiego Schubertha gospodarstwo Otnoga specjalizuje się w produkcji wędlin. Folwark oferuje wędzone kiełbasy, schaby, szynki oraz produkty garmażeryjne-pieczenie, pasztety, sałatki i wypieki. Wszystkie kiełbasy i wędzonki produkowane są według tradycyjnej metody, odymiane kaszubskimi drzewami. Smakołyki nie zawierają konserwantów ani żadnych sztucznych dodatków.

Pieczywo z Kłobuczyna

Naturalny chleb na zakwasie pieczony w kamiennym piecu. Bez konserwantów i spulchniaczy. W ofercie głownie chleby z mąki żytniej.

Gospodarstwo Kaszubska Koza
Prawdziwe sery z mleka pochodzącego od kóz z małej hodowli z Robaczkowa. Sery Kaszubska Koza to produkty tworzone z pasją i sercem. Doceniły to kilkakrotnie komisje ogólnopolskich targów przyznając Gospodarstwu mistrzowskie tytuły.

Tarty Tarty Tarty
Tutaj znajdziemy tarty i ciasta w dużej części z produktów ekologicznych. Powstają one z wszelkiego rodzaju mąk, takich jak: żytnia, razowa, gryczana, ryżowa. W ofercie znajdują się produkty mięsne, a także wegetariańskie.

Miód Kaszubski
Jak sama nazwa wskazuje będzie to stoisko z bogatą gamą miodów pochodzących z okolic Kociewia, a także ich specjał czyli ogórki z miodem.

Bul Eco
Naturalne przysmaki kuchni bałkańskiej, w szczególności bułgarskiej. Sosy, pasty, marynaty, dania gotowe, sery, wina.W ofercie znajdują się przetwory przygotowane według tradycyjnych receptur z najwyższej jakości warzyw i owoców dojrzałych w bałkańskim słońcu. Wszystko bez konserwantów i barwników, tylko zdrowe naturalne składniki.

Gospodarstwo Koziołeczek
Istniejące od ponad 20 lat gospodarstwo z Trzepowa oferuje przede wszystkim eko warzywa oraz eko owoce, w tym wyginające gatunki jabłek. Na tym stoisku znajdziemy także gliwiejące twarogi oraz konfitury i przetwory.

Hummus
Domowej roboty humus podawany na miejscu z chlebkiem pitta lub na wynos.

Przeczytaj także