stat
Impreza już się odbyła

Bliskowschodnia kuchnia to królestwo warzyw i owoców, które w połączeniu ze świeżymi ziołami i intensywnymi przyprawami podbijają podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Ze względu na dużą dostępność, warzywa królują na arabskim stole przez cały rok w postaci mezze (przystawek) i dań głównych. Samar podczas tych zajęć nauczy Was jak przygotować klasyczne potrawy tego regionu, które zaskoczą Was mnogością doznań smakowych.

lis 15-16

piątek - sobota, g. 10:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
Przygotujemy:
- Hummus (pasta z ciecierzycy)
- Muahmmara (pasta z pieczonej papryki)
- Babaghanoush/ mutabbal (pasta z bakłażanów)
- Tabbouleh (sałatka z natki pietruszki)
- kibbeh nayeh (tatar po libańsku)
- kibbeh (smażone przystawka z mięsa)
- Bamieh(zupa z okry)
- Kafta (zapiekanka z wołowiny i natki pietruszki)
- Cygarteki z ciasta filo z ashtą i syropem z wody z kwiatów pomarańczy i wody różanej

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    300 zł