Jedyna taka kolacja degustacyjna, autorstwa Grzegorza Labudy i zespołu z Szafarni 10. Motywem przewodnim kolacji będą POLSKIE RYBY!
Do tego na żywo usłyszymy Grzegorza Kusio i przyjaciół, czyli zapowiada się prawdziwa uczta zmysłów
Menu degustacyjne:PRZYSTAWKA ZIMNA I
Tatar z pstrąga z Zielenicy * cebula * pieczona papryka
* puree z Renety * śmietana szczypiorkowa
+ Santa Margherita Pinot Grigio
(DOC Valdadige, by Santa Margherita - Italy)
PRZYSTAWKA ZIMNA II
Solony dorsz * ogórek kompresowany * majonez koperkowy
* sos miodowo-musztardowy
+ Matua Sauvignon Blanc
(Marlborough, by Matua - New Zealand)
PRZYSTAWKA CIEPŁA
Pierogi ze szczupakiem * ogórek kiszony * seler stołowy
* szyjki rakowe * masło pomidorowe
+ Mauro Chardonnay
(IGT Puglia, by Mare Magnum - Italy)
ZUPA
Rosół z morskich ryb * wędzone ziemniaki * filety z ryb
* pieczona cebula
GŁÓWNE DANIE
Filety z belony * pieczone warzywa * gorczyca * boczek wędzony
+ Riesling
(AOC Alsace, by Leon Beyer - France)
DESER
Chłodnik z rabarbaru * ogórek świeży * imbir * mięta
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Rezerwacje przyjmujemy telefonicznie pod numerem (58) 600 85 00, poprzez nasz e-mail restauracja@szafarnia10.pl, bądź przez prywatną wiadomość na Facebooku.
Cena: 179,00 zł / osoba - menu bez wina
Cena: 225,00 zł / osoba - menu z winem