stat
Impreza już się odbyła

Jedyna taka kolacja degustacyjna, autorstwa Grzegorza Labudy i zespołu z Szafarni 10. Motywem przewodnim kolacji będą POLSKIE RYBY!

gru 24

wtorek, g. 19:00

bilety 365 zł
gru 24

wtorek, g. 16:00

bilety 379 zł
ulgowy 190 zł
Do tego na żywo usłyszymy Grzegorza Kusio i przyjaciół, czyli zapowiada się prawdziwa uczta zmysłów

Menu degustacyjne:

PRZYSTAWKA ZIMNA I
Tatar z pstrąga z Zielenicy * cebula * pieczona papryka
* puree z Renety * śmietana szczypiorkowa

+ Santa Margherita Pinot Grigio
(DOC Valdadige, by Santa Margherita - Italy)

PRZYSTAWKA ZIMNA II
Solony dorsz * ogórek kompresowany * majonez koperkowy
* sos miodowo-musztardowy

+ Matua Sauvignon Blanc
(Marlborough, by Matua - New Zealand)

PRZYSTAWKA CIEPŁA
Pierogi ze szczupakiem * ogórek kiszony * seler stołowy
* szyjki rakowe * masło pomidorowe

+ Mauro Chardonnay
(IGT Puglia, by Mare Magnum - Italy)

ZUPA
Rosół z morskich ryb * wędzone ziemniaki * filety z ryb
* pieczona cebula

GŁÓWNE DANIE
Filety z belony * pieczone warzywa * gorczyca * boczek wędzony

+ Riesling
(AOC Alsace, by Leon Beyer - France)

DESER
Chłodnik z rabarbaru * ogórek świeży * imbir * mięta

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rezerwacje przyjmujemy telefonicznie pod numerem (58) 600 85 00, poprzez nasz e-mail restauracja@szafarnia10.pl, bądź przez prywatną wiadomość na Facebooku.

Cena: 179,00 zł / osoba - menu bez wina
Cena: 225,00 zł / osoba - menu z winem