Restauracja "Dym Na Wodzie" z szefem kuchni Rafałem Niewiarowskmi oraz Restauracja "Północ - Południe" z Kamilem Kowalskim zapraszają na wspólnie przygotowaną kolację Surf And Turf!
Mianem "surf and turf" określa się potrawy, które łączą w sobie owoce morza oraz mięso.
Rafał Niewiarowski i Kamil Kowalski, jako wielbiciele kuchni polskiej przygotowali 6-daniowe, niezwykłe menu, bazujące na polskich składnikach właśnie w tej konwencji.
Zapowiada się niezwykły wieczór najlepszych smaków!
Dnia 05.04 - kolacja odbywa się w Restauracji " Dym na wodzie " w Ustce o godz 19:00
Dnia 06.04 - kolacja odbywa się w Restauracji " Północ - Południe " w Gdyni
MENUAmuse bouchePrzystawka I
Colesław z morszczyna / Żebro wołowe / Mleko / ChrzanPrzystawka II
Mule / Wieprzowina / Kolendra / ChilliZupa
Rosół z łososia bałtyckiego / Kołduny z jagnięciną / Warzywa korzenne / Olej szczypiorkowyDanie główne I
Risotto z szyjkami rakowymi / Curry / Groszek cukrowy / Soliród / Tatar wołowyDanie główne II
Policzki z jelenia / Demi glace / Babka ziemniaczana / Wędzona ikra z turbota / Młoda marchew / PorDeser
Ekler/ Pate z indyka / Chilli / Czekolada / Kawior z pstrąga
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.