Aperitif: Jean de La Fontaine Brut / Pinot Muenier, Chardonnay, Pinot Noir / AOC Champagne
Amuse-boucheOstryga w limonowej emulsji z zieloną pianą pietruszkową
PrzystawkaPulled pork z grillowanym ananasem i dymionym dresingiem whisky
Wino: Sherry Manzanilla "La Jaca" / Palomino / DO Manzanilla-Sanlucar de Barrameda
ZupaTruflowy krem z pasternaku z ziołowym grissini
Danie rybneSum w kruszonce z kolendry , szafranowy bulgur, sos krewetkowo-bananowy,
zielony groszek cukrowy
Wino: Kaltern Quintessenz / Sauvignon Blanc / DOC Alto Adige - Sudtriol
IntermezzoGranita z różowego grejpfruta z kandyzowaną skórką
I danie mięsneRolada z perliczki z tymiankowymi warzywami, sos Dijon-estragonowy, gratin ziemniaczany, marynowana w burakach rzodkiew, liście szpinaku
Wino: Joseph Drouhin Rully 1-er Cru Blanc / Chardonnay / AOC Rully 1-er Cru
II danie mięsnePieczeń jagnięca w karmelowym sosie z kardamonem i chilli, puree z pieczonej marchwi,
sałatka z liści rukoli i granatu
Wino: Bardon Gran Reserva / Tempranillo, Mazuelo, Garnacha / DOCa Rioja
DeserSernik jagodowy z pomarańczowymi lodami oraz kruszonką z białej i ciemnej czekolady
Likier: Licor 43
CenaMenu w opcji bez win w cenie - 290 zł/osoba
Menu w opcji z winami w cenie - 440 zł/osoba
Do rachunku doliczany jest 10 % serwis.Lampka francuskiego wina musującego "Frederic Chopin"dla każdego z gości, serwowana o północy na tarasie znajdującym się na dachu restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Stare Miasto.
Aperitif: Jean de La Fontaine Brut / Pinot Muenier, Chardonnay, Pinot Noir / AOC ChampagneAmuse-boucheOyster with lime emulsion with green parsley foam
StarterPulled pork with grilled pineapple and smoked whisky dressing
Wine: Sherry Manzanilla „La Jaca” / Palomino / DO Manzanilla-Sanlucar de Barrameda
SoupTruffle parsnip cream with herbal grissini
Fish dishCatfish in coriander crumble, saffron bulgur wheat, shrimp and banana sauce, mange tout
Wine: Kaltern Quintessenz / Sauvignon Blanc / DOC Alto Adige - Sudtriol
IntermezzoPink grapefruit granita with candied zest
First meat dishGuinea fowl roulade with thyme vegetables, Dijon-tarragon sauce, potato gratin,
radish marinated in beets, spinach
Wine: Joseph Drouhin Rully 1-er Cru Blanc / Chardonnay / AOC Rully 1-er Cru
Second meat dishRoasted lamb in caramel sauce with kardamon and chilli, roasted carrot puree,
arugula and pomegranate salad
Wine: Bardon Gran Reserva / Tempranillo, Mazuelo, Garnacha / DOCa Rioja
DessertBlueberry cheesecake with orange ice cream and white and dark chocolate crumble
Liqueur: Licor 43
PricePrice for casting menu – 290pln/person
Price for casting menu and wines – 440pln/person
Service charge 10% extra.A glass of French sparkling wine „Frederic Chopin” for every guest served at midnight on the restaurant’s roof terrace with beautiful Motlava and Old Town view.
Zapraszamy!
Ilość miejsc ograniczona.
Rezerwacji prosimy dokonywać pod nr telefonu +48 58 323 83 58.
www.restauracjafilharmonia.pl
Please make your reservation by phone +48 58 323 83 58 The number of places is limited.
www.restauracjafilharmonia.pl