Zapraszamy na niezapomnianą kolację sylwestrową! Degustacja pełna pysznych dań i dobrej atmosfery. Powitajmy razem Nowy Rok!
Data: 31 grudnia 2023
Godzina: 19:00
Lokalizacja: Restauracja Mercato
Rezerwacje: gdnhg_res@hilton.com | +48 58 778 72 00
799 pln/osoba:- kolacja degustacyjna (do wyboru 1 z dwóch opcji menu),
- kieliszek prosecco na przywitanie,
- napoje: kawa, herbata, woda,
- bezpłatne wejście na przywitanie nowego Roku w barze H5.
399 pln/osoba: Selekcja alkoholi do dań
Do menu 1 Montelvini Prosecco Extra Dry, Glera, Włochy - 100 ml
Majątek Drzewce, Riesling, Polska - 100 ml
Winnica Turnau Rose, Rondo/Regent, Polska - 100 ml
Domaine Chanson Vire-Clesse, Chardonnay, Francja - 100 ml
Le Gode Brunello di Montalcino, Sangiovese, Włochy - 100 ml
Cardenal Mendoza Angelus, Hiszpania - 40 ml
Do menu 2 Montelvini Prosecco Extra Dry, Glera, Włochy - 100 ml
Villa Wolf Rose, Pinot Noir, Niemcy - 100 ml
Domaine Chanson Beauregard, Pinot Noir - 100 ml
Kendal Jackson Vintner's Reserve, Chardonnay, U.S.A. - 100 ml
G. Rizzardi Pojega Valpolicella Ripasso, Corvina/Corvinione/
Rondinella, Włochy - 100 ml
Cardenal Mendoza Angelus, Hiszpania - 40 ml
Menu 1 - Amuse Bouche -
- przystawka -
Troć / sos holenderski / jabłko / bergamotka
- ZUPA-
Consome wołowe z wagyu
- Intermezzo -
Seriola lalanda / kawior łosoś / kalafior / dashi /
seler naciowy / langustynki
Comber z jelenia / kapusta czerwona / burak / demi glace
- Pre Desserts -
- Deser -
Biszkopt pomarańczowy / pomarańcz w triple sec / galaretka
żel imbirowy / Wytrawne lody pomarańczowe
- Petits fours -
Menu 2 - wegetariańskie - Amuse Bouche -
- przystawka -
Tatar z pomidora / lubczyk / szalotka / prażony słonecznik
- ZUPA-
Consome grzybowe / ziemniak / smardz / koperek
- Intermezzo -
Kalafior / miód / orzechy
Burak / ser pleśniowy / karmelizowana cebula / kapusta czerwona
- Pre Desserts -
- Deser -
Biszkopt pomarańczowy / pomarańcz w triple sec / galaretka
żel imbirowy / Wytrawne lody pomarańczowe
- Petits fours -