stat
Impreza już się odbyła

Kolacja Sylwestrowa

Kolacja sylwestrowa

Elegancka kolacja sylwestrowa z muzyką na żywo w Majolika - Villa Uphagena! Tego wieczoru zapraszamy Państwa na kulinarną podróż w barwach polskiej kuchni w wykonaniu Szefa Kuchni Radosława Gierałtowskiego.

Menu:

Przystawki zimne na stole:

Deska wędlin dojrzewających własnej produkcji Rzeźnika Majolika
oraz
Solony śledź holenderski marynowany w syropie cebulowym, posypany skorzonerą, skropiony olejem z orzecha laskowego

Przystawki ciepła - live cooking

Kaszubskie ślimaki w sosie maślano-winnym z pomidoram

Danie Mięsne

Ogony wołowe podane w sosie truflowym z purée pietruszkowo- ziemniaczanym i nasturcją

Danie Rybne - live cooking

Filet z pstrąga Fiordowego w cienkim cieście francuskim z grzybowym duxelles, szpinakiem i sosem béarnaise

Deser

Tarta cytrynowa z genaszem jeżynowym i lodami z pasternaku
lub
Domowa beza Cukierni Majolika z kremem kawowym i daktylami

Dodatkowo - możliwość parowania 3 kieliszków wina przez sommeliera w cenie 90 PLN

Podczas kolacji sylwestrowej - Szef Kuchni przygotuje dwie potrawy na oczach gości  - kaszubskie ślimaki w sosie maślano-winnym z pomidorami, a także filet z pstrąga fiordowego w cienkim cieście francuskim z m.in. grzybowym duxelles.

Dodatkowo Goście będą mogli spróbować niezwykłych przystawek - słynnego już nie tylko w Gdańsku, naszego oryginalnego holenderskiego śledzia i robionych na miejscu wędlin. To specjalna produkcja rzeźnika Restauracji Majolika Villa Uphagena, której smaki zostały skomponowane właśnie na wieczór sylwestrowy. Wędliny właśnie dojrzewają w podziemiach naszej Restauracji, w specjalnym pomieszczeniu, które dzięki niezwykłej konstrukcji i tradycyjnym metodom budowy Villi Uphagena, gwarantuje im najlepsze warunki i niepowtarzalny smak.
Z kolei danie główne to jedna z tych propozycji Szefa Radosława Gierałtowskiego, które sprawiają, że należy on do najlepszych współczesnych kucharzy w Polsce. Ogony wołowe podane m.in. w sosie truflowym i nasturcją gwarantują niezwykłe doznania kulinarne. Aby podnieść je na jeszcze wyższy poziom nasz sommelier przygotował dla Państwa specjalną selekcję win, a Cukiernia Restauracji Majolika Villa Uphagena przygotuje na wieczór Sylwestrowy słynną domową bezę - w opinii naszych Gości, najlepszą bezę na świecie!

Przeczytaj także