Rozpieść swoje podniebienie na koniec 2019 roku i przygotuj się na wejście w Nowy Rok 2020! Nasz szef kuchni Piotr Ślusarz przygotował wyjątkowe menu specjalnie na Sylwestrowy wieczór.
Zapraszamy na skosztowanie tych pyszności:
PRZEKĄSKI MIĘSNE
Cielęcina długo gotowana
Szynka Parmeńska na stojaku z dodatkami
Pieczony pasztet z dzika i suszonych owoców
Swojskie kiełbasy, wędliny i smalec
Pieczona kaczka faszerowana z wędzoną śliwką
PRZEKĄSKI RYBNE
Śledzie z kwaśną śmietaną, blinami i ikrą
Carpaccio z łososia jurajskiego z pieczonymi burakami
Marynowane owoce morza z czosnkiem i prażonymi orzechami
Terrina rybna z sandacza z migdałami
Tuńczyk w sezamie z chrzanem Wasabi i sosem azjatyckim
DODATKI
Deska regionalnych serów
Słoiki z grillowanymi i marynowanymi warzywami
Humus w trzech rodzajach
Oliwy, ocet balsamiczny i dresingi
Pieczywo, masło
SAŁATKI
Sałatka Cezar z kurczakiem
Sałatka z pieczonym rostbefem, serem pleśniowym, orzechami włoskimi i prażonym sezamem
Sałatka z szyjkami rakowymi, grillowaną sałatą rzymską i mango
Sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami i oliwkami
BUFET CIEPŁY
Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina i rozmarynu
Pieczona kaczka z jabłkami i majerankiem
Lasagne warzywne z bakłażana i cukinii
Dorsz w sosie limonkowym na pieczonych marchwiach
Gnocchi w sosie borowikowym
Pieczone ziemniaki z kwaśną śmietaną
Warzywa korzeniowe glazurowane z tymiankiem i palonym masłem
ZUPA
Staropolski żurek z jajkiem
STACJA LIVE COOKING
Pieczona w całości Szynka wieprzowa z goździkami glazurowana w miodzie.
Dodatki do własnego skomponowania:
sos Mięsny, Yorkshire Pudding, pieczone ziemniaki, glazurowane warzywa,
zestawy dresingów, nasion i ziół
BUFET DESEROWY
Tort Ptysiowy "Crockenbouche"
Jabłecznik z kremem, kruszonką i karmelem
Tarta migdałowa z orzechami
Ciasto truskawkowe
Pieczony sernik karmelowy
Świeże owoce
NAPOJE
Kawa, herbata, woda, kieliszek szampana, wino
Czekamy pod numerem 58 300 6000 i 58 300 6006 na twój telefon w sprawie rezerwacji stolika.
Pożegnajmy Stary Rok razem!