Zapraszamy Państwa na naszą kolację Sylwestrową, na której w towarzystwie wykwintnych dań przygotowanych przez Naszego Szefa Kuchni będziemy witać rok 2026! Kolację zaczynamy o 20, kończymy o godzinie 1. Tradycyjnie o północy będziemy podziwiać fajerwerki na naszym tarasie, z którego mamy widok na Sopot oraz Gdańsk.
MENU:
SYLWESTER 2025AMUSE BOUCHE:Ostryga, aloes, mango, chilli
(surowa ostryga 1 szt, sok aloes, tatar z mango,puder chilli)
lub
Plastry dojrzewającej polędwicy z jelenia, majonez truflowy, trufla
(6 tyg dojrzewająca polędwica z jelenia 3 plastry, majo truflowe, świeża trufla z microplane)
PRZYSTAWKA ZIMNA:Tatar wołowy, majonez chilli, majonez pietruszkowy, togarashi, nori, chrupka chilli, piklowane pieczarki, żółtko konfitowane, puder kolendra( pieczarki baby pokrojone w plastry, piklowane pozawijane na tatarze, tatar siekany 60g, żółtko konfitowane w sosie sojowym i oliwie)lubPlastry łososia w palonym sianie, majonez koperkowy, majonez chilli, ryż jaśminowy, togarashi, nori, puder koperkowy(łosoś gravlax 60g, przed wydaniem spalony w sianie, sałatka z ryżu(temp pokojowa)ogórka, togarashi i nori) PRZYSTAWKA CIEPŁA:Pithivier z łososiemlubPithivier z królikiem(ryba lub mięso 60g, szpinak, pieczarki, ciasto francuskie, demi glace)ZUPA:Ravioli z kaczką, consomme z kaczki, brunoise z marchwii i selera naciowego(kaczka szarpana)lubAgnolotti z krewetką, bisque, kolendra, olej chilli(krewetka po azjatycku, bisque delikatny) DANIE GŁÓWNE:Pierś z kaczki, fondant ziemniaczany, mus z czerwonej kapusty, pierożek z kaczką, demi glace
(połowa piersi przekrojona wzdłuż na pół,lubŻabnica, veloute z szafranem, mus z młodej marchewki, omułki, oliwa koperkowa, puree trufloweDESER:Tort noworoczny z Cukierni Gelatomania z GdańskaNAPOJE:Woda gazowana/ niegazowana, lemoniada, kawa, herbataALKOHOLE:Butelka wódki 0,5 l lub butelka wina na paręCena za osobę: 450zł
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.