Szanowni Goście,
Serdecznie zapraszamy na sylwestrową kolację do Vinissimo.
Przygotowaliśmy dla Was dwie propozycje menu, do których z chęcią dobierzemy
jedno z naszych ponad 400 win.
Sylwester 2024/2025 - wszystkie imprezy
Menu Basic - jest z kieliszkiem szampana, snakami,
napojami z opcją wyboru na miejscu - przystawki, dania głównego i deseru.
W ramach tej propozycji będzie można się zdecydować również na dwie przystawki.
Menu De Luxe - jest pełne najbardziej wyszukanych produktów,
jest bez opcji wyboru i ostatnie zamówienia na tą propozycje przyjmujemy do 20/12/2024.
Zapraszamy do rezerwacji!
booking@vinissimorestaurant.pl
Menu BasicapéritifCrucifix Père et Fils, Champagne La Grande Réserve Premier Cru Extra Brut NV
selekcja snakówgofr . mus z koziego sera . bakłażan . orzechy laskowe
tartaletka . podwędzany śledź . seler naciowy . ogórek
krokiet z wołowiną . śliwka . kiszona kapusta
przystawki | do wyboruostryga Gauloise Speciales de Claire n°2 (3szt.) . różany mignonette . leche de tigre
carpaccio z polędwicy wołowej . dijon . olej z orzechów włoskich . trybula
Parmigiano Reggiano
sashimi z serioli . consommé pomidorowe . topinamburu . ikra . pachnotka
grillowane krewetki argentyńskie . marakuja . achiote . pomarańcza
słonina z mangalicy
arancini z serem Comté . aioli . czarna zimowa trufla (vege)
***
chleb za zakwasie . masło cebulowe z miso . pikle
dania główne | do wyboruokoń morski . szpinak . kalafior . sos holenderski . marynowane mule . sałata morska
grillowana jagnięcina . czarny czosnek . krokiet z kasztanami . pietruszka
raviolo z ricottą i płynnym żółtkiem . fondue serowe . dziki kalafior i brokuł . czarna trufla (vege)
sezonowany antrykot (200g) . opiekane ziemniaki . sos café de Paris
desery | do wyborucrémeux czekoladowe . karmel sosnowy . porzeczka . crème chantilly
sernik baskijski . karmelizowana biała czekolada . sorbet różany
napojewoda . kawa . herbata
koszt519 zł|osoba (kieliszek szampana, snaki, przystawka, danie główne, deser, napoje)
589 zł|osoba (kieliszek szampana, snaki, dwie przystawki, danie główne, deser, napoje)
(serwis kelnerski, płatny dodatkowo, 12,5%)
Menu De LuxapéritifTaittinger, Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2012
na startostrygi Gillardeau no2 (4 szt.) . mignonette różane . leche de tigre
kawior Antonius Siberian 4* (30g) . brioche . kwaśna śmietana
przystawka #1carpaccio z polędwicy wołowej . musztarda dijon . olej z orzechów włoskich,
Parmigiano Reggiano . czarna zimowa trufla
***
chleb za zakwasie . masło cebulowe z miso . pikle
przystawka #2Crab Roll brioche z mięsem kraba . sos holenderski
danie głównerostbef Wagyu A5 (150g) . krokiet z kasztanami . czarny czosnek . pietruszka
desersernik baskijski . crème chantilly . czarna zimowa trufla
napoje bezalkoholoweserwowane bez ograniczeń
koszt1199 zł| osoba
(serwis kelnerski, płatny dodatkowo, 12,5%)