Kolacja Walentynkowa
"Do zakochania jeden kęs"
aperitif
selekcja przystawek:- plastry różowej polędwicy wołowej z sosem pico de gallo,
- szaszłyki z krewetkami i ananasem z chili i miętą,
- panierowane papryczki z serem cheddar z solą morską i cytryną,
- łosoś MOVI wędzony w dymie z drewna bukowego z koprem i limonką,
- bagietka korzenna z dukkha
danie główne /do wyboru 1/- chrupiąca kaczka z grillowaną cykorią, sosem hoisin i dymką LUB
- pieczony pstrąg w koprze, cytrynie i białym winie z karmelizowaną marchwią z chili LUB
- stek z kalafiora marynowany w czerwonym curry z owocem granatu z sosem ziołowym.
selekcja mini deserów:- tiramisu z malinami,
- torcik sable z kremem cytrynowym i opalaną włoską bezą,
- mus z ciemnej czekolady z chili i wiśniami marynowanymi w koniaku.
napoje:kawa lub herbata, woda