Walentynki do wielkie święto wszystkich Zakochanych oraz okazja do celebrowania wspólnych chwil.
Restauracja Biały Królik doskonale wpisuje się w szczególny charakter tego dnia - pałacowe wnętrza, gustowny wystrój, intymna atmosfera, awangardowa kuchnia i wyborne trunki to przepis na spektakularny wieczór.
14 lutego zapraszamy wszystkie Pary na nastrojową Kolację Degustacyjną.
MENU
Powitalny drink :
*Champagne Pol Cochet brut
Amuse-bouche:
Pieczony burak z jabłkiem i dereniem
Snack:
Koperkowy biszkopcik z majonezem ze szprotki
*Agricola Castellana Verdejo Azumbre 2017 (75 ml)
Przystawka:
Opalany pstrąg tęczowy / seler / koperek
Zupa:
Krem z przypalonej pietruszki z mazurskim wędzonym sandaczem
*D.G Vajra Langhe Rosso 2016 (75 ml)
Danie główne:
Polędwiczka ze świnki złotnickiej / jabłka Szara Reneta/ rydze
Przed-deser:
Topinambur / kasza gryczana
*Mas Amiel Rouge Vintage 2014 (50 ml)
Deser:
Czekolada / czerwona porzeczka / cytryna