Walentynki do wielkie święto wszystkich zakochanych oraz okazja do celebrowania czasu we dwoje. Gdzie lepiej je spędzić, jeśli nie w intymnej atmosferze pałacowych wnętrz i przy awangardowych propozycjach kulinarnych oraz wybornych trunkach?
Biały Królik zaprasza wszystkich zakochanych na nastrojową kolację Walentynkową. Szef kuchni Rafał Koziorzemski specjalnie na tę okazję skomponował dwie propozycje menu tak, aby zadowolić najbardziej wymagające podniebienia:
MENUamuse-bouche:marynowana okładniczka w białym winie
przystawka:panierowana kozia feta z tarniną i pieczonymi burakami z topinamburem
zupa:podwędzana zupa rybna z macerowanym pstrągiem / kawior z pstrąga
danie główne:cielęcina w sosie koperkowym z wędzonym jabłkiem, foie gras i pyłkiem kwiatowym
deser:Na górze róże, na dole fiołki
MENU WEGAŃSKIEamuse-bouche:borowik z palonym słodem
przystawka:panierowany wegański cheddar z tarniną i pieczonymi burakami z topinamburem
zupa:cappuccino z pieczonego buraka z orzechem laskowym i pianką sojową
danie główne:pieczony w soli seler z wędzonym jabłkiem, pyłkiem kwiatowym i kompresowaną brukselką
deser:Na górze róże, na dole fiołki
Rezerwacje przyjmujemy w dwóch turach: 17.00 oraz 20.30 mailowo i telefonicznie:
restauracja@bialy-krolik.pl , +48 58 351 03 30.
Menu walentynkowe będzie dostępne w restauracji także 15 i 16 lutego.