stat
Impreza już się odbyła

Kolacja Walentynkowa w Tyglach

Serdecznie zapraszamy do świętowania Dnia Zakochanych przy walentynkowej kolacji w TYGLACH.

Do wyboru pozostawiamy Wam jedno z dwóch rodzajów menu:
*tradycyjne
*roślinne

APERITIF
Kieliszek Philippe Michel Cremant d'Alsace Rose Brut

AMUSE BOUCHE
Brioche z kwaśną śmietaną i kawiorem Antonius 5* z jesiotra syberyjskiego

vegan: Tofu Inari w słodkim sosie ananasowym oraz boczniak mikołajkowy

PRZYSTAWKA
Kalmar faszerowany musem z szyjkami rakowymi, majonez homarowy i prażynka ryżowa

vegan: Tatar z truskawki i pomidora z sezamem, kolendrą, olejem lubczykowym
i prażoną cebulką oraz majonez wegański

ZUPA
Rosół z perlicy z lubczykiem z pierożkami z ziemniakami, parmezanem
i truflą oraz włoszczyzna i groszek cukrowy

vegan: Kremowa zupa ziemniaczana z chrustem grzybowym, chrupiącą sałatką
ze szparagów, awokado, truskawek i pomidorów oraz oliwa truflowa

DANIE GŁÓWNE
Polędwica wołowa w sosie z czarną letnią włoską truflą oraz szparagi
z palonym masłem i puree z grzybami leśnymi

vegan: Seleribut oraz risotto z grzybami, ziołami i parmezanem ze słonecznika,
dziki brokuł i sałatka z fenkuła

DESER
Ptyś z kremem waniliowym, maliną i ciepła czekolada belgijska z chili

vegan: Mus z gorzkiej czekolady belgijskiej z chili oraz truskawka z szampanem



Rezerwacje
kontakt@tyglebistro.pl

Kolację serwujemy w godzinach 17:00 - 22:00, tylko z wcześniejszą rezerwacją

TYGLE bistro&wine
Wyspa Spichrzów | ul. Chmielna 10 | Gdańsk