Serdecznie zapraszamy do świętowania Dnia Zakochanych przy walentynkowej kolacji w TYGLACH.
Do wyboru pozostawiamy Wam jedno z dwóch rodzajów menu:
*tradycyjne
*roślinne
APERITIF
Kieliszek Philippe Michel Cremant d'Alsace Rose Brut
AMUSE BOUCHE
Brioche z kwaśną śmietaną i kawiorem Antonius 5* z jesiotra syberyjskiego
vegan: Tofu Inari w słodkim sosie ananasowym oraz boczniak mikołajkowy
PRZYSTAWKA
Kalmar faszerowany musem z szyjkami rakowymi, majonez homarowy i prażynka ryżowa
vegan: Tatar z truskawki i pomidora z sezamem, kolendrą, olejem lubczykowym
i prażoną cebulką oraz majonez wegański
ZUPA
Rosół z perlicy z lubczykiem z pierożkami z ziemniakami, parmezanem
i truflą oraz włoszczyzna i groszek cukrowy
vegan: Kremowa zupa ziemniaczana z chrustem grzybowym, chrupiącą sałatką
ze szparagów, awokado, truskawek i pomidorów oraz oliwa truflowa
DANIE GŁÓWNE
Polędwica wołowa w sosie z czarną letnią włoską truflą oraz szparagi
z palonym masłem i puree z grzybami leśnymi
vegan: Seleribut oraz risotto z grzybami, ziołami i parmezanem ze słonecznika,
dziki brokuł i sałatka z fenkuła
DESER
Ptyś z kremem waniliowym, maliną i ciepła czekolada belgijska z chili
vegan: Mus z gorzkiej czekolady belgijskiej z chili oraz truskawka z szampanem
Rezerwacje
kontakt@tyglebistro.pl
Kolację serwujemy w godzinach 17:00 - 22:00, tylko z wcześniejszą rezerwacją
TYGLE bistro&wine
Wyspa Spichrzów | ul. Chmielna 10 | Gdańsk